Korat macska

Macskafajták

A korat egy ősi rövidszőrű macskafajta, nevét egy thaiföldi provinciáról kapta. Ragaszkodó, aktív és játékos, kiváló házikedvenc. Ismerkedj meg vele közelebbről! ... (0 hozzászólások)

Hány macskára van szükség egy villanykörte kicseréléséhez?

Macskafajták

Amikor a „Hány kutya kell egy villanykörte kicseréléséhez” című cikket olvastuk, nagyon jól szórakoztunk. Néhány macskakedvelő olvasónk viszont feltette a kérdést, hogy hogyan játszódna le ez a párbeszéd a macskák között, vagyis hány MACSKÁRA van szükség egy villanykörte kicseréléséhez?” ... (0 hozzászólások)

Az egyiptomi mau

Macskafajták

Az egyiptomi maut az egyiptomi szent macska leszármazottjának tartják, akit az ókori egyiptomiak istenítettek. ... (2 hozzászólások)

Rövidszőrű Kurílai Bobtail macska

Macskafajták

A Kuríliai Bobtail macska fajta 100-150 évvel ezelőtt jelent meg az Oroszország és Japán közötti vulkáni szigetcsoporton, a Kuril-szigeteken. ... (0 hozzászólások)

Devon Rex, a manócska macska

Macskafajták

A macskák világában egyes cicák mintha arra születtek volna, hogy kényeztessék őket, mások a vidámságukkal gyűjtsék maguk köré rajongóikat. A Devon Rex cicának jutott mindkét előnyös vonásból. ... (0 hozzászólások)

Amerikai csonkafarkú, vagy bobtail macska

Macskafajták

Az amerikai bobtail egyike a legújabb és a relatíve ismeretlen fajoknak. A 60-as években jelent meg és sikerült magára vonnia a figyelmet...farkincájának köszönhetően. ... (0 hozzászólások)

A skót lógófülű macska története

Macskafajták

A skót lógófülű macska névjegye a szokatlan, lekonyuló fül, és a fajtával kapcsolatban kialakult ellentmondásos vélemények ... (0 hozzászólások)

Ragdoll macska, a laza szerelemgyerek

Macskafajták

A ragdoll macska sok más fajtához hasonlóan egy véletlen baleset tudatosan tovább alakított eredménye. Az első ragdoll kiscica a 60-as években Kaliforniában látta meg a napvilágot, egy fehér perzsa, és egy burmai kandúr titkos légyottjának gyümölcseként. ... (0 hozzászólások)

Jön a rózsaszín perzsa macska?

Macskafajták

A perzsa cirmos a XVII. században jelent meg Európában. Talán ez a legrégebbi típusú perzsa macska. A XIX. végén voltak a legnépszerűbbek, amikor tenyésztők kidolgozták a fajta modern szabványait. ... (0 hozzászólások)

A perzsa macska leírása

Macskafajták

Jelenleg számos standard létezik, melyek egytől-egyig sajátos értékrend szerint lettek kialakítva, viszont a követelmények a perzsa macska általános megjelenését tekintve körülbelül azonosak. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés