Az egyiptomi mau

Macskafajták

Az egyiptomi maut az egyiptomi szent macska leszármazottjának tartják, akit az ókori egyiptomiak istenítettek. ... (2 hozzászólások)

Rövidszőrű Kurílai Bobtail macska

Macskafajták

A Kuríliai Bobtail macska fajta 100-150 évvel ezelőtt jelent meg az Oroszország és Japán közötti vulkáni szigetcsoporton, a Kuril-szigeteken. ... (0 hozzászólások)

Devon Rex, a manócska macska

Macskafajták

A macskák világában egyes cicák mintha arra születtek volna, hogy kényeztessék őket, mások a vidámságukkal gyűjtsék maguk köré rajongóikat. A Devon Rex cicának jutott mindkét előnyös vonásból. ... (0 hozzászólások)

Amerikai csonkafarkú, vagy bobtail macska

Macskafajták

Az amerikai bobtail egyike a legújabb és a relatíve ismeretlen fajoknak. A 60-as években jelent meg és sikerült magára vonnia a figyelmet...farkincájának köszönhetően. ... (0 hozzászólások)

A skót lógófülű macska története

Macskafajták

A skót lógófülű macska névjegye a szokatlan, lekonyuló fül, és a fajtával kapcsolatban kialakult ellentmondásos vélemények ... (0 hozzászólások)

Ragdoll macska, a laza szerelemgyerek

Macskafajták

A ragdoll macska sok más fajtához hasonlóan egy véletlen baleset tudatosan tovább alakított eredménye. Az első ragdoll kiscica a 60-as években Kaliforniában látta meg a napvilágot, egy fehér perzsa, és egy burmai kandúr titkos légyottjának gyümölcseként. ... (0 hozzászólások)

Jön a rózsaszín perzsa macska?

Macskafajták

A perzsa cirmos a XVII. században jelent meg Európában. Talán ez a legrégebbi típusú perzsa macska. A XIX. végén voltak a legnépszerűbbek, amikor tenyésztők kidolgozták a fajta modern szabványait. ... (0 hozzászólások)

A perzsa macska leírása

Macskafajták

Jelenleg számos standard létezik, melyek egytől-egyig sajátos értékrend szerint lettek kialakítva, viszont a követelmények a perzsa macska általános megjelenését tekintve körülbelül azonosak. ... (0 hozzászólások)

A Don Szfinx kandúr macska jó apa

Macskafajták

Sokak nem is tudják, hogy három fajtája is létezik ennek a különleges megjelenésű macskának:a kanadai alapváltozat, a Don és a Peterbald Szfinx között. ... (0 hozzászólások)

Hányféle macska él a Földön?

Macskafajták

Milyen csodálatos a természet! Ki tudná vajon megmondani, hányféle színű és árnyalatú macskabunda létezik? A mintázatokról, formákról és alakokról nem is beszélve! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés