Sziámi macska: mutáció vagy az aranymacska leszármazottja?

Macskafajták

Sir Owen Gould, az V. Rama sziámi király mellett szolgálatot teljesítő brit nagykövet figyelt fel ezekre a macskákra 1884-ben. A sziámi macska egyesek szerint mutáció, mások úgy vélik, a nyugat-afrikai aranymacska leszármazottja. ... (43 hozzászólások)

Abesszin macska, a miniatűr puma

Macskafajták

Azt tartják, az abesszin macska a fáraók szent macskájától származik, de sokkal valószínűbb, hogy tudatos és gondos tenyésztői munka eredménye. ... (11 hozzászólások)

Ismered az ocicat pöttyös macskát?

Macskafajták

Az ocicat macskát, ezt az érdekes, pöttyös állatot csak nemrégiben tenyésztették ki egy csokoládészínű sziámi kandúr és egy sziámi-abesszin hibrid nőstény pároztatásával.... (6 hozzászólások)

Bengáli macska

Macskafajták

A bengáli macska egy 1963-ban indult tenyészprogram keretén belül jött létre mint önálló fajta, létrehozása a kaliforniai Jean Mill nevéhez fűződik. ... (18 hozzászólások)

Japán csonkafarkú macska

Macskafajták

A japán csonkafarkú macska ősi, természetes távol-keleti macskafajta. Legfontosabb fajtajegyeit - köztük azt, hogy mellső lábai jóval rövidebbek, mint a hátulsók - ezeréves festményeken is felfedezhetjük. ... (2 hozzászólások)

Tudod milyen a balinéz macska?

Macskafajták

A balinéz macska lényegében nem más, mint hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik. Eléggé későn, csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. ... (5 hozzászólások)

Maine Coon macska, a vikingek cicája

Macskafajták

A Maine Coon egyike a legősibb észak amerikai fajtáknak. Nevét Maine államról és a mosómedvéről kapta (raccoon = mosómedve), melyet a macska barna cirmos mintázata és dús, hosszú farka ihletett.... (27 hozzászólások)

A brit macska a legintelligensebb?

Macskafajták

A brit rövid szőrű macska az egyik legintelligensebb, legbájosabb cica, amely voltaképpen a házimacskák különösen jól sikerült példányaiból formálódott ki nemzedékek hosszú során át.... (24 hozzászólások)

Himalája macska, a perzsahasonmás

Macskafajták

Több évtizeddel ezelőtt egy fanatikus tenyésztő elhatározta, hogy keresztezi a sziámit a perzsa macskával, s olyan cicát alakit ki, amelynél mindkét fajta jellemzői megtalálhatók. Nos, valahogy így keletkezett a himalája macska.... (7 hozzászólások)

Szibériai macska: a hosszú szőrűek őse hipoallergén!

Macskafajták

Sok szakértő szerint a szibériai macska az őse a norvég erdei macskának és a Maine Coonnak, sőt más hosszúszőrű fajtáknak is, mint a perzsa és az angóra. ... (8 hozzászólások)

Bejelentkezés