Ismered az ocicat pöttyös macskát?

Macskafajták

Az ocicat macskát, ezt az érdekes, pöttyös állatot csak nemrégiben tenyésztették ki egy csokoládészínű sziámi kandúr és egy sziámi-abesszin hibrid nőstény pároztatásával.... (6 hozzászólások)

Bengáli macska

Macskafajták

A bengáli macska egy 1963-ban indult tenyészprogram keretén belül jött létre mint önálló fajta, létrehozása a kaliforniai Jean Mill nevéhez fűződik. ... (18 hozzászólások)

Japán csonkafarkú macska

Macskafajták

A japán csonkafarkú macska ősi, természetes távol-keleti macskafajta. Legfontosabb fajtajegyeit - köztük azt, hogy mellső lábai jóval rövidebbek, mint a hátulsók - ezeréves festményeken is felfedezhetjük. ... (2 hozzászólások)

Tudod milyen a balinéz macska?

Macskafajták

A balinéz macska lényegében nem más, mint hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik. Eléggé későn, csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. ... (5 hozzászólások)

Himalája macska, a perzsahasonmás

Macskafajták

Több évtizeddel ezelőtt egy fanatikus tenyésztő elhatározta, hogy keresztezi a sziámit a perzsa macskával, s olyan cicát alakit ki, amelynél mindkét fajta jellemzői megtalálhatók. Nos, valahogy így keletkezett a himalája macska.... (7 hozzászólások)

Maine Coon macska, a vikingek cicája

Macskafajták

A Maine Coon egyike a legősibb észak amerikai fajtáknak. Nevét Maine államról és a mosómedvéről kapta (raccoon = mosómedve), melyet a macska barna cirmos mintázata és dús, hosszú farka ihletett.... (27 hozzászólások)

A brit macska a legintelligensebb?

Macskafajták

A brit rövid szőrű macska az egyik legintelligensebb, legbájosabb cica, amely voltaképpen a házimacskák különösen jól sikerült példányaiból formálódott ki nemzedékek hosszú során át.... (24 hozzászólások)

Szibériai macska: a hosszú szőrűek őse hipoallergén!

Macskafajták

Sok szakértő szerint a szibériai macska az őse a norvég erdei macskának és a Maine Coonnak, sőt más hosszúszőrű fajtáknak is, mint a perzsa és az angóra. ... (8 hozzászólások)

Bejelentkezés