- -

Visszatért Magyarországra az első jeladós szalakóta

Díszmadarak

Visszatért Magyarországra az első szalakóta, amelyet A szalakóta védelme a Kárpát-medencében című LIFE+ projekt keretében láttak el jeladóval három másik társával együtt 2015 nyarán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei.... (0 hozzászólások)

Április-május kiemelt fecskevédelmi időszak a lakott területeken

Díszmadarak

Miközben az elmúlt másfél évtizedben a hazai fecskeállomány fele eltűnt az ereszek alól, a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából.... (0 hozzászólások)

Madárfelismerő telefonos alkalmazást fejlesztett ki a Magyar Madártani Egyesület

Díszmadarak

Magyarország 157 leggyakoribb madárfajának felismerését segíti az ország első, ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazása, amelyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen készített.... (1 hozzászólások)

A költési időszakkal beköszöntött az ablakokat, autókat támadó madarak szezonja is

Díszmadarak

Idén is megérkeztek az első bejelentések a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) olyan madarakról, amik épületek ablakában, autók visszapillantó tükrében akár napokon át is a saját tükörképüket támadják.... (0 hozzászólások)

Nagy sándorpapagáj: okos és ragaszkodó

Díszmadarak

A nagy sándorpapagáj fűzöld színével és éles, rikoltozó hangjával feltűnő jelenség. A lehető legnagyobb volierben, és lehetőleg párban tartsuk, szűk helyen és magányosan hamar búskomorrá válik. Fogságban is viszonylag könnyen szaporítható.... (1 hozzászólások)

Elindult az idei Tavaszi madárles

Díszmadarak

Magyarországra márciusban kezdenek nagyobb tömegben megérkezni az első gólyák és füsti fecskék, míg a kakukkok április közepén... (0 hozzászólások)

Uhufiókával gyarapodott a veszprémi állatkert

Díszmadarak

Uhufióka kelt ki a közelmúltban a veszprémi állatkertben, ahol évek óta nem volt szaporulata nagy fülesbagoly (Bubo bubo) néven is ismert madárnak.... (0 hozzászólások)

Lakossági szavazás 2015 év madaráról

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-óta választja vagy szavaztatja meg az év madarát. 2015-re három faj: a búbosbanka, a fekete rigó vagy a vörösbegy társadalmi összefogású védelme merült fel.... (0 hozzászólások)

Gólyamentés Nagyhalászban – anyjuk nélkül maradt fiókák

Díszmadarak

2014. május 14-én az Magyar Madártani Egyesület (MME) munkatársához érkezett Nagyhalászból a telefonos bejelentés, hogy a Hunyadi utcában egy elpusztult gólyát találtak. Mivel feltételezték, hogy a híres webkamerával megfigyelt fészekből a tojó (Hajnal) lehet az áldozat, ezért arra kérték az élő közvetítés nézőit, hogy kísérjék figyelemmel, érkezik-e váltás a bekamerázott fészekhez.... (0 hozzászólások)

Jelentős kékvércse-vonulásra lehet számítani

Díszmadarak

Magyarország legértékesebb és az Európai Unióban is kivételes pusztai élőhelyeinek egyik természetvédelmi szempontból fontos, fokozottan védett madara a kék vércse.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés