A mezei pacsirta (Alauda arvensis)

Díszmadarak

A mezei pacsirta, tudományos nevén Alauda arvensis, egy kis szürkés-barna verébféle madárfaj, melynek a felsőteste csíkozott a hasa pedig piszkosfehér. Körülbelül 16-18 cm hosszú, a hímnek szélesebb szárnyai vannak, mint a tojónak.... (0 hozzászólások)

Látogasson el a Madárkertbe!

Díszmadarak

A hazai állatbemutató helyek közt még újdonságnak számít a kert fő profilja, az egzotikus, Európában leginkább csak díszmadárként tartott madarak megismertetése a látogató közönséggel.... (0 hozzászólások)

Madárhangok - hogyan hallgassuk az énekesmadarak énekét?

Díszmadarak

A madarászat első lépése az, hogy megtanuld azonosítani a madarakat énekük alapján is. Nagyon sokat lehetne beszélni arról, hogyan azonosítsuk a madarakat színük, alakjuk, méretük vagy viselkedésük alapján, de igazán csak akkor érthetsz meg egy madarat, ha megismered az énekét is.... (0 hozzászólások)

A kakukk (Cuculus canorus) szaporodása

Díszmadarak

A szaporodást illetően a kakukkfélék különféle csoportokba sorolhatók be. A fajok többésge egy életre választ párt, de vannak kivételek.... (0 hozzászólások)

Veréb etetése az erkélyről

Díszmadarak

A házi verebeket nagyon könnyen az erkélyre lehet csábítani, főleg téli időszakban, mikor szűkös a táplálékforrásuk. A házi verebek nagyon gyakoriak a városokban, ahol parkolókban, az épületek körül szerzik be élelmüket.... (0 hozzászólások)

A szarka (Pica pica)

Díszmadarak

A szarka egy kis – közepes méretű madár. Legközelebbi rokona a varjú, de a szarkának jól megkülönböztethető fehér-fekete tollazata van, amely könnyen észrevehetővé teszi őt.... (0 hozzászólások)

A nagy fakopáncs (Dendrocopos major) vagy harkály

Díszmadarak

A nagy fakopáncs az északi féltekén – Észak-Amerika kivételével - több helyen is fellehető, és az egyedek száma egyre csak gyarapszik.... (0 hozzászólások)

A szőrös hőcsik vagy szőrös harkály (Leuconotopicus villosus)

Díszmadarak

A szőrös hőcsik az egyik legbarátságosabb madár, ami az etetődbe kerülhet. Nem rikácsol hangosan, mint egy kék szajkó, nem is fosztja ki az etetőt, mint egy seregély, és nem szid meg, ha az etető üres, mint ahogyan a cinege teszi. ... (0 hozzászólások)

A kontyos feketeharkály (Dryocopus pileatus)

Díszmadarak

Talán a legnagyobb észak-amerikai harkály, a kontyos feketeharkály, fellelhető az erdőkben nagyobb korhadt fákon, ahol többek közt lóhangyákra vadászik. ... (0 hozzászólások)

A házi veréb (Passer domesticus) a vörös listán?

Díszmadarak

A házi veréb, mely nagyon sok helyen elterjedt létszáma az Egyesült Királyságban egyre csökken. A házi veréb (Passer Domesticus), az Egyesült Királyságban élők szerint a leggyakrabban feltűnő madár, csoportjaikat bármikor láthatják, ha kinéznek a kertbe, a háztetőkre vagy a közeli csatornákra.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés