- -

Milyen madár a kakadu?

Díszmadarak

A kakaduk rendkívül ragaszkodó, puha tollú, és gyönyörű tollazattal rendelkező madarak! Ezen felül pedig nagyon intelligensek és kíváncsiak, imádják mutogatni magukat! ... (0 hozzászólások)

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?... (0 hozzászólások)

Vadludak százai tértek vissza a tatai Öreg tóhoz

Díszmadarak

A tatai Öreg tó alig 220 hektáros, melyet a hangulatos kisváros ölel. Évről-évre vadludak és sok más vízimadár faj tízezrei térnek vissza felejthetetlen élményt okozva az odalátogatóknak. ... (0 hozzászólások)

Fischer törpepapagáj

Díszmadarak

Afrikából származó törpepapagáj, őszibarackfejű papagájnak is hívják. Miként a többi szemgyűrűs törpepapagájnak, a fischerinek is számos színváltozata létezik. ... (0 hozzászólások)

Énekesmadarak: a fenyőcsíz (Carduelis pinus), a mozgékony madárka

Díszmadarak

    A fenyőcsíz (Carduelis pinus) a verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pintyfélék (Fringillidae) családjába tartozó madárfaj.... (0 hozzászólások)

Párban érzi jól magát a zebrapinty

Díszmadarak

A háziasított zebrapiny viselkedése némileg eltér vad őseiétől. A madár párkapcsolatban érzi jól magát, a magányosan tartott zebrapinty csak kínlódik a kalitkában.... (0 hozzászólások)

A gyémántgerle (Geopelia cuneata)

Díszmadarak

Először az 1800-as évek végén importáltak Európába gyémántgerléket, de a Londoni Állatkertben már 1868-ban tenyésztettek ilyen madarakat. Hamarosan a legkedveltebb háziállatokká váltak.... (0 hozzászólások)

A turul madár és a szélkerekek

Díszmadarak

Természetvédelmi szempontból, a megújuló energiák felhasználásával kapcsolatos egyik legérzékenyebb kérdés a szélerőmű farmok elhelyezése. ... (0 hozzászólások)

A galambok és gerlék, mint háziállatok

Díszmadarak

A galambokat már évezredekkel ezelőtt megszelídítették. Eleinte az isteneknek végzett szertartásokon áldozták fel, és a húsukért vagy háziállatként tenyésztették őket. A galambok gyakran szállítottak üzeneteket a harctérről, vagy egyik városból a másikba, hírvivők és hírhozók voltak a távol élő ismerősök számára, vagy tudósítók, sőt, előfordult, hogy haldoklóknak vitték el a megmentő orvosságot. ... (0 hozzászólások)

A kacagó gerle (Streptopelia risoria) tartása

Díszmadarak

2000 évvel ezelőtt háziasították, azóta az egész világon elterjedt. Mára 16 színmutációja, és 3 tollváltozata ismert. Kedvelt hobbi madár, könnyen tartható és nagyon szapora. Minden korosztály számára ajánlom házi kedvencnek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés