Madárbarát karácsony az Állatkertben

Gondozás

2007. december 7-én pénteken, második alkalommal került sor madárbarát karácsonyra a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Volt minden: madarász-madárgyűrűző bemutató, madármegfigyelés és madaras játékok. ... (0 hozzászólások)

Itthon rekedt gólyák

Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) már a nyár végén felhívta a figyelmet arra, hogy az ide szokatlan időjárás felborította a madarak – köztük elsősorban a gólyák – bioritmusát és ez szokatlan magatartásformákhoz vezetett.... (0 hozzászólások)

A sikeres madártenyésztés - Továbbra is csak természetesen!

Gondozás

Sajnálatos és korántsem ritka eset a madártenyésztők munkája során a megtermékenyítetlen tojások, illetve az életképtelen fiókák vagy a 3-4 naposan elhullott fiókák látványa. Ezek mellett egyre gyakoribbak az impotens vagy a terméketlen hímek is. Sok esetben fordul elő tüdő-, és hörgőgyulladás és hasmenés. Létezik olyan természetes szer, amely gyógyítja a betegségeket és az immunrendszer működését optimalizálja? Mindenre van megoldás, lássuk!... (0 hozzászólások)

Madaras tudnivalók: röpde készítése

Gondozás

Ajánljuk írásunkat mindazoknak, akik szeretnének papagájuknak, kanárijuknak vagy más madaruknak a szokásos méretűnél nagyobb lakhelyet adni. ... (4 hozzászólások)

Kis madár, nagy igények: mekkora legyen a kalitka?

Gondozás

Gyakran előfordul, hogy a papagáj, kakadu, pinty vagy más díszmadarak gazdái figyelmen kívül hagyják madaruk jólétét és tartásának alapvető kritériumait, és már a kalitka méreténél elhibázzák a tartást. Mekkora kalitka kell egy madárnak? ... (3 hozzászólások)

Miért ne tartsd a konyhában a papagájt?

Gondozás

Mivel a legtöbb család kedvenc "találkozóhelye" a konyha, azt gondolhatnánk, hogy madarunknak is itt lesz a legjobb... ... (7 hozzászólások)

A legegyszerűbb etető madaraknak

Gondozás

Télen nem könnyű szárnyas barátainknak eleséghez jutniuk, segítsünk nekik! Építsünk madáretetőt! Nem tudod hogyan kezdj hozzá? Olvass tovább, praktikus ötleteket találsz! ... (14 hozzászólások)

Teleltethetem nyitott volierben az énekes papagájt?

Gondozás

A nyitott röpdék ellen, melyek egyáltalán nem fűthetők fel, elsősorban az szól, hogy semmi sem garantálja, hogy nem lesz borzasztóan hideg... ... (1 hozzászólások)

Termékeny tyúktojások: hogyan lámpázzuk őket?

Gondozás

A termékeny tyúktojások lámpázása rendkívül fontos, ha azt szeretnénk hogy kiscsirkéink legyenek. Ha az összes tojást keltetőbe rakod, igen kellemetlen szagban lesz részed.... (0 hozzászólások)

Hogyan neveld szobatisztaságra a madaradat?

Gondozás

Valószínűleg már hallottál szobatiszta macskákról, kutyákról, sőt még nyulakról is, de madarakról? Igen, egy madár is lehet szobatiszta. Csakúgy, mint más állatok esetében, elkötelezettség, türelem, következetesség és pozitív megerősítés szükséges hozzá.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés