Hogyan neveld szobatisztaságra a madaradat?

Gondozás

Valószínűleg már hallottál szobatiszta macskákról, kutyákról, sőt még nyulakról is, de madarakról? Igen, egy madár is lehet szobatiszta. Csakúgy, mint más állatok esetében, elkötelezettség, türelem, következetesség és pozitív megerősítés szükséges hozzá.... (1 hozzászólások)

Milyen a császárpingvin (Aptenodytes forsteri)?

Gondozás

A császárpingvin (Aptenodytes forsteri) a napjainkban élő legnagyobb pingvinféle. Imerjük hát meg közelebbről!... (0 hozzászólások)

A madárhimlő

Gondozás

A madárhimlőt a himlő vírus egyes törzsei okozzák. Házi és vad madarakat egyaránt érinthet. Énekes madarak, szárnyas vadak, és ragadozó madarak elhalálozásának okaiban jelentős arányban van jelen. Meleg, nedves éghajlati övekben gyakori, és gyakran az évszakos szúnyogokkal összefügg.... (0 hozzászólások)

A madár csőre: anatómia és betegségek

Gondozás

Egy madár csőre fegyver az ellenséggel szemben, de használhatja tollászkodásra vagy a fióka gyengéd táplálására is.... (0 hozzászólások)

Vedlés a baromfi telepen

Gondozás

Meglepetésként ért minket az “újonc csirketulajdonos fázisban”, hogy nem csak a kutyánk szeret megválni a természet által ráadott, meleg ruháktól. ... (0 hozzászólások)

Mivel ne etessük a madarunkat?

Gondozás

Sok olyan mindennapi étel létezik, ami halálos kimenetelű lehet a papagáj vagy más díszmadár számára. Amikor új madarat hozunk a házhoz, kötelesek vagyunk utánajárni a szóban forgó madárfaj táplálkozási igyényeinek.... (0 hozzászólások)

Mivel etesd a törpepapagájodat?

Gondozás

A törpepapagájt a legtöbben csak papagájként emlegetik. Ez egyike a legkedveltebb házi díszmadárfajtáknak, és speciális eledellel kell táplálni. ... (1 hozzászólások)

Szükséges-e fürdetni a madarat?

Gondozás

A madaraknak szükséges a gyakori fürdés, hogy tisztán tartsák tollaikat, de egyes madarak vonakodnak attól, hogy ezt maguk végezzék el. ... (0 hozzászólások)

A díszmadarakra leselkedő veszélyek

Gondozás

A madarak csodálatos házikedvencek, de minden gazdinak tisztában kell lennie az állat egészségét és biztonságát fenyegető veszélyekkel. ... (0 hozzászólások)

Madáreledelek

Gondozás

Szeretnéd a madarakat etetni? Állíts fel madáretetőket nekik. Íme egy lista az általános madáreledelekről és, hogy mely fajok melyik eledelt kínáló etetőt fogják választani. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés