- -

Hogyan tartsunk jól zebrapintyet?

Díszmadarak

Hazánkban a hullámos papagáj után a zebrapinty a leggyakrabban tartott szobamadár. A nem kellő gondossággal összeállított tenyészpároknak gyakran kel ki tollhibás, lábhibás, csőrhibás utódja, ami egyértelműen a szakszerűtlen tenyésztés következménye. ... (4 hozzászólások)

Rizspinty: szép, intelligens és rendkívül szívós

Díszmadarak

Sokan nem is tudják, hogy a papagájokhoz hasonlóan a rizspintyeket is nevelik kézzel és tartják játékos háziállatként. Nem állítjuk, hogy elterjedt, de mindenképpen érdekes. Ismerkedjünk meg vele! ... (0 hozzászólások)

A Föld 10 legszínesebb madara

Díszmadarak

A külső éppen olyan nagy szerepet kap a madaraknál, mint az embereknél, sőt! A hím madarak tollazata a hódításuk alapja, a nőstények szinte elbújhatnak mellettük. Persze ennek is megvan az oka. Na de melyik a Föld 10 legszínesebb madara?  ... (0 hozzászólások)

2 gyors tipp madárápolásához

Gondozás

A madár ápolása egyszerű feladat lehet, ha hozzászoktatod kedvencedet a különböző tevékenységekhez. Fontos a játékosság, a dicséret és persze a sok türelem. Ha nem sürgetsz semmit, madarad ápolása hamarosan mindkettőtök számára rutinná válik. ... (0 hozzászólások)

A holló a halál hírnöke?

Díszmadarak

A közönséges holló (Corvus corax) - a mitológia és a költészet kedvelt alanya - egy intelligens ragadozómadár. Kitűnő akrobata, és bár dögevőként ismerjük, ragadozónak sem utolsó. ... (0 hozzászólások)

Hogyan szoktassuk le a papagájt a rikácsolásról?

Viselkedés

Ha a papagáj néha-néha felrikkant, vagy tíz-húsz percen át csipog és csiripel, az még nem jelent problémát. De ki képes elviselni a naphosszat tartó, iszonyú rikácsolást? Szoktassuk le róla! ... (0 hozzászólások)

Szabadon a szobában: a biztonságos madárröptetés receptje

Gondozás

Minél kisebb egy madár, annál nagyobb szabad térre és mozgásra van szüksége. Különösen igaz ez a papagájokra! Ha kalitkában él is, egy szerető gazdi minden nap kiengedi kis időre szabadon repkedni tollas barátját. De nem mindegy, milyen körülmények közé! ... (2 hozzászólások)

Hulló falevél: komposzt játék tyúkoknak

Gondozás

A csirkéknek is kell valami elfoglaltság, hogy ne unatkozzanak! Itt az ősz, ez a legjobb idő arra, hogy gyűjts nekik pár olyan dolgot, amellyel remekül elszórakoznak! ... (2 hozzászólások)

Tollas barátaink - fontos tanácsok madártartóknak

Gondozás

A madarak táplálását az adott madárfaj és a konkrét egyed szükségletei, igényei szerint kell kialakítani. Nagyon fontos, hogy a madár fajának, korának megfelelő, jó minőségű, változatos táplálék friss és szennyeződésmentes legyen. Hogyan és mivel etessük? Hogyan ügyeljünk tollazatára? Hogyan szaporítsuk?... (1 hozzászólások)

Kalitka vagy volier legyen a madár otthona?

Örökbefogadás, vásárlás

Kalitkába vagy volierbe tegyük madarunkat? Lehet ebbe is és abba is. Hagyományosan a legtöbb hobbi madártartó a kalitkát választja, és csak a tenyésztők, és az extra lakásmérettel rendelkezők részesítik előnyben a voliert, vagyis a röpdét.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés