A kakapó (bagolypapagáj), kea és kaka- Új-Zéland veszélyeztetett papagájai

Díszmadarak

Új-Zéland egyedi és megnyerő külsejű vad papagájoknak ad otthont, melyek mostanra már veszélyezettek és a hosszú időtartamú túlélésük csak a fenntartásuktól függ. Új-Zéland kakapó papagája a madárvilág szélsőségeinek egyes jegyeit magán viseli. ... (0 hozzászólások)

Új webkamerákat szerelt fel az MME

Viselkedés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) újabb webkamerákat szerelt fel madárfészkek és odúk mellé. A szervezet és közreműködő partnerei segítségével már 7 helyszínen követhetjük nyomon a madarak mindennapjait.... (0 hozzászólások)

A legújabb internet-szenzáció: fehérfejű rétisas (Haliaeetus leucocephalus)

Díszmadarak

A webkamerán követhető fehérfejű rétisas család lassan népszerűbbé válik az interneten, mint a híes színész, Charlie Sheen. ... (0 hozzászólások)

Hogyan építsünk külső röpdét a hullámos papagájnak?

Gondozás

Egy hullámos papagáj pár elhelyezése már egy 25x40 cm alapterületű kalitban is megfelelő. De természetesen nekik is jobb, ha minél nagyobb a röpdéjük... ... (18 hozzászólások)

Újabb sasmérgezés történt – ezúttal megmenekült egy áldozat

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány meghívja Önöket a mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedésére.... (0 hozzászólások)

Két nem mindennapi csibe a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Díszmadarak

Két emu csibe kelt ki a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságok tíz napja látták meg a napvilágot.... (0 hozzászólások)

SmartBird - a robotmadár

Viselkedés

Egy kifejlesztett robotmadár mozgása megtévesztésig hasonlít a sirály repüléséhez. Éppúgy repül, automatikusan leszáll és a tájékozódáshoz a fejét is forgatja.... (0 hozzászólások)

A vadkacsa (Anas platyrhynchos) étrendje

Dísztyúkok

A vadkacsák mindenevők. Az emberekhez hasonlóan, a legtöbb vadkacsa mindenevő, ami azt jelenti, hogy szükségük van egy növényekben és állatokban gazdag vegyes étrendre.... (1 hozzászólások)

Mesterséges odúkkal csalogassuk a kertbe a madarakat!

Gondozás

Odút kihelyezni soha nincs késő, akár nyár közepén is érdemes erre időt szánni, mert az énekesmadarak évente akár háromszor is költhetnek.... (0 hozzászólások)

A kakukk változatai

Díszmadarak

A kakukk költöző madár,  a kakukkfélék családjába tartozik. A kakukkalakúak rendejébe a kakukkfélék mellett még besorolandók a turákófélék.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés