Két nem mindennapi csibe a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Díszmadarak

Két emu csibe kelt ki a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságok tíz napja látták meg a napvilágot.... (0 hozzászólások)

SmartBird - a robotmadár

Viselkedés

Egy kifejlesztett robotmadár mozgása megtévesztésig hasonlít a sirály repüléséhez. Éppúgy repül, automatikusan leszáll és a tájékozódáshoz a fejét is forgatja.... (0 hozzászólások)

A vadkacsa (Anas platyrhynchos) étrendje

Dísztyúkok

A vadkacsák mindenevők. Az emberekhez hasonlóan, a legtöbb vadkacsa mindenevő, ami azt jelenti, hogy szükségük van egy növényekben és állatokban gazdag vegyes étrendre.... (1 hozzászólások)

Mesterséges odúkkal csalogassuk a kertbe a madarakat!

Gondozás

Odút kihelyezni soha nincs késő, akár nyár közepén is érdemes erre időt szánni, mert az énekesmadarak évente akár háromszor is költhetnek.... (0 hozzászólások)

A kakukk változatai

Díszmadarak

A kakukk költöző madár,  a kakukkfélék családjába tartozik. A kakukkalakúak rendejébe a kakukkfélék mellett még besorolandók a turákófélék.... (0 hozzászólások)

Szavazzuk meg a 2012-es év madarát!

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az eddigiektől eltérően idén a lakosságra bízza a 2012-es év madarának kiválasztását.... (1 hozzászólások)

A mezei pacsirta (Alauda arvensis)

Díszmadarak

A mezei pacsirta, tudományos nevén Alauda arvensis, egy kis szürkés-barna verébféle madárfaj, melynek a felsőteste csíkozott a hasa pedig piszkosfehér. Körülbelül 16-18 cm hosszú, a hímnek szélesebb szárnyai vannak, mint a tojónak.... (0 hozzászólások)

Látogasson el a Madárkertbe!

Díszmadarak

A hazai állatbemutató helyek közt még újdonságnak számít a kert fő profilja, az egzotikus, Európában leginkább csak díszmadárként tartott madarak megismertetése a látogató közönséggel.... (0 hozzászólások)

A kontyos feketeharkály (Dryocopus pileatus)

Díszmadarak

Talán a legnagyobb észak-amerikai harkály, a kontyos feketeharkály, fellelhető az erdőkben nagyobb korhadt fákon, ahol többek közt lóhangyákra vadászik. ... (0 hozzászólások)

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés