Városi vendégekké váltak a vaddisznók

Egzotikus fajok

Az erdei nagyvadfajok közül a vaddisznó belterületi megjelenése Budapest környékén, illetve a Dunakanyar több településén, de Tatabányán, Salgótarjánban és a Balaton-felvidéken is problémákat okoz.... (0 hozzászólások)

Kulcsfontosságú a megelőző vakcinázás a lépfene elleni küzdelemben

Kecskék, juhok

A múlt heti megbetegedés után ismét lépfene gyanús szarvasmarhát vizsgál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma. ... (0 hozzászólások)

A fekete mangalicákat megmentik, ugye?

Kecskék, juhok

Miért van ilyen faj? Még nincs, de ha sikerül a fajtamentő program, akkor lesz! ... (0 hozzászólások)

Gyere velünk az állatkertbe: családi idill az orangutánoknál

Egzotikus fajok

A budapesti állatkert orangutánjai Chuij, Jula, Lia, AnnaHanna, Lone és Moira mindennapi életének idilli pillanatait idézzük fel: a játékot, a bukfencezést – és persze a szerető gondoskodást, amivel a felnőtt állatok a kölyköket körülveszik.... (0 hozzászólások)

Zebracsikók születtek a veszprémi állatkertben

Egzotikus fajok

Két új taggal bővült a veszprémi állatkert zebracsapata, a fiatal állatok már láthatók a kifutón az orrszarvúk, az impalák és a zambézi mocsáriantilopok társaságában.... (0 hozzászólások)

Szerecsenmaki született a Nyíregyházi Állatparkban

Egzotikus fajok

Ritka szerecsenmaki (Eulemur macaco) született a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Grizzly-jegesmedvét lőttek le Kanada északi részén

Egzotikus fajok

Szakemberek szerint egy grizzly és jegesmedve hibridje az a medve, amelyet Kanada északi részén, a Hudson-öböl partján fekvő Arviat település közelében ejtett el egy vadász.... (0 hozzászólások)

A farkas és a hiúz ritka találkozóját kapták lencsevégre

Egzotikus fajok

Különlegesen ritka videófelvétel, amely egy farkas és egy hiúzcsalád találkozását rögzíti Lengyelország területén, a Kárpátokban.... (0 hozzászólások)

Újabb recés zsiráf született a debreceni állatkertben

Egzotikus fajok

Újabb recés zsiráfborjú született a debreceni állatkertben. A kiscsikó és anyukája jól vannak. Videón az első tétova lépések:... (0 hozzászólások)

Sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Egzotikus fajok

Újabb három sörényes farkas (Chrysocyon brachyurus) született a Szegedi Vadasparkban,. A Dél-Amerikában őshonos sörényes farkas Magyarországon csak Szegeden látható. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés