- -

Az amerikai ökörbéka (Lithobates catesbeianus, korábban Rana catesbeiana)

Kétéltű fajok

Az ökörbéka (Rana catesbeiana) nevét erőteljes hangjának köszönheti, mely sokkal inkább hasonlít a bika bőgésére, mint a béka brekegésére.. ... (0 hozzászólások)

A paradicsombéka (Dyscophus guineti)

Kétéltű fajok

A paradicsombéka, dyscophus guineti,  Madagaszkár területein honos. Ez a kétéltű képes a testét pirosra felfújni, ilyenkor egy paradicsomra emlékeztet.... (0 hozzászólások)

Békák és varangyok

Kétéltű fajok

Nem sokan tudják, hogy a foltos békák és varangyok a kétéltűek elit kategóriájába tartoznak. Ha elolvasod a cikkünket, azt is megtudod, hogy miért. ... (0 hozzászólások)

Foltos barázdásgőte

Kétéltű fajok

A foltos barázdásgőte egyike azon gőtéknek, amelyek hangokat adnak ki. A nevüket (angol elnevezése ’mudpuppy’ vagyis "sárkutyus") arról kapták, hogy a nyüszítő hang, amit kiadnak, egy kutya ugatására hasonlít. ... (0 hozzászólások)

Unkák (bombinák)

Kétéltű fajok

Négyfajta unka létezik: a keleti tűzhasú unka (Bombina orientalis) Koreából és Kína északkeleti részéről, az európai tűzhasú unka (Bombina bombina) Közép-Európából és Törökországból, a sárga tűzhasú unka (Bombina variegata), mely a Közép-Európától a Kárpátok közti területen található meg, és az óriás ázsiai tűzhasú unka (Bombina maxima), mely a Himalájától Kína nyugati részéig terjedő területen él. ... (0 hozzászólások)

Ugató levelibéka (Hyla gratiosa)

Kétéltű fajok

Az ugató levelibéka színeiben nagyon változatos, a zöld citromtól egészen a barnáig. Általában közepesen zöld, sötét csíkokkal vagy foltokkal és aranyszínű vagy sárga pöttyökkel. ... (0 hozzászólások)

Mérgezett nyíl a terráriumban: a nyílméregbéka

Kétéltű fajok

Bőrük olyan mérgező, hogy az indiánok először beléjük mártották a nyílvesszőt, és csak később egymásba. Nem jött be a mimikri? ... (23 hozzászólások)

Gőte a lakásban: melyik fajt válasszuk?

Kétéltű fajok

Az első gőte kiválasztása igen fontos feladat. Nem csak arról van szó, hogy besétálunk egy díszállat kereskedésbe, veszünk egy medencét, pár felszerelést hozzá, majd rábökünk egy akváriumra, hogy "abból kérnék négyet". Lássuk, milyen egyéb szempontokat kell még figyelembe vennünk!... (0 hozzászólások)

Megjósolja-e az idjőárást a levelibéka?

Kétéltű fajok

Tényleg képes megjósolni az időjárást a levelibéka? Vagy ez is csak olyan tévhit, amit nagyapáink hagytak ránk? A Háziállat Online utánajárt a dolognak!... (0 hozzászólások)

Mit eszik a gőte?

Kétéltű fajok

A gőte méretének függvényében változik az etetés gyakorisága, és az etetésre használt élő eleség is. Az egészen kicsi példányokat sórákkal, és vízibolhával táplálhatjuk. ... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés