No SSO cookie

A világon elsőként lombikkutyák születtek

Gyógyszer

A világon elsőként alkalmaztak sikerrel lombikeljárást kutyáknál amerikai szakemberek, akik a PLoS One című folyóiratban számoltak be az évtizedek munkáját dicsérő tudományos áttörésről.... (0 hozzászólások)

Itt a szúnyogszezon – itt a szívférgesség!

Gyógyszer

A hirtelen jött tavaszi meleggel és a csapadékosabb időjárás beköszöntével együtt kezdetét vette a szúnyogszezon. A szúnyogok nemcsak kellemetlenek, hanem felelősek az egyik legsúlyosabb állatbetegség, a szívférgesség kórokozójának terjesztéséért is. A fertőzés a kutyák, a macskák és a vadászgörények esetében is végzetes kimenetelű lehet. A gazdiknak érdemes odafigyelniük, hogy biztonságban tudhassák kedvenceiket és saját magukat!... (0 hozzászólások)

Fonalférget terjeszt a szúnyog!

Gyógyszer

Röviden: fonálférgeket. Részletesen: szívférget és bőrirritációt okozó parazitákat. A kutyák és macskák szerencsére megvédhetők a bajtól. ... (0 hozzászólások)

Gyógyító nyakörv! - Hogyan használjuk?

Gyógyszer

A Bolfo nyakörv az állatok külső élősködői ellen (bolha, kullancs, tetű) hatékony. A nyakörv már a feltétel után 24 órával csökkenti a tüneteket. A hatékonyság szintjét azonban befolyásolja a kedvencünk szőrzetének hosszúsága, az állat aktivitása, és a fertőzöttség mértéke is. Ezért nem mindegy milyen méretű nyakörvet választunk. Itt egy kis segítség a nyakörv helyes alkalmazásához!... (1 hozzászólások)

A kullancscsípés veszélye mindenütt fennáll - előzze meg, és nyerjen értékes ajándékokat!

Gyógyszer

A kullancsok bármikor felbukkanhatnak! A kullancsok Magyarország teljes területén, elsősorban a nedvesebb-párásabb és enyhébb időszakban, egész évben tetten érhetők. Legaktívabb időszakuk márciustól októberig tart. Előzze meg a kullancsokat és a kullancsok megtapadását!... (1 hozzászólások)

A kullancsok kórokozókat terjesztenek?

Gyógyszer

A Magyarországon honos kullancsfajokból kutyák esetében két kullancsfaj, a közönséges kullancs (Ixodes ricinus) és a kutyakullancs (Dermacentor reticulatus) jelentősége a legnagyobb.... (0 hozzászólások)

Hogyan adjunk be gyógyszert az állatnak?

Gyógyszer

Bármilyen háziállatod is van, a gyógyszer beadása biztos neked is gondot jelent. Mi adunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a dolgodat. ... (0 hozzászólások)

Mikor kell állatorvoshoz menni?

Gyógyszer

Általában akkor merül fel, hogy esetleg valami baja van a kedvencünknek, ha a viselkedése hirtelen megváltozik. A beteg állat az esetek nagy többségében bágyadt, nem szívesen mozog. ... (0 hozzászólások)

Babesiosis: tények és tévhitek

Gyógyszer

Hazánkban a vérszívó élősködők által terjesztett kórokozók közül a kutyákra a babesiosis az egyik leggyakoribb veszélyforrás. ... (9 hozzászólások)

A Merial PROTEQFLU vakcinája segített a lóinfluenza járvány megfékezésében

Gyógyszer

A járvány első esetét 2007. augusztus 20-án diagnosztizálták. A lóinfluenza elleni megelőzés Ausztráliában több évtizedes múltra tekinthet vissza. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés