No SSO cookie

3 mód az álvemhes kutyánk gyógyítására

Gondozás

Minden szuka, az ivarzás után álvemhesnek tekinthető, hiszen hasonló hormonális állapotba kerül, mint a vemhes állatok. Az, hogy az álvemhesség tünetekben is megjelenik-e, egyedenként változik. A tacskóknál például gyakori tünet. Hogyan segítsünk kedvencünknek, hogy minél gyorsabban megszűnjenek a tünetei?... (0 hozzászólások)

Tüzelőbugyi kutyalányoknak

Gondozás

Mi a teendő ha tüzel a kutyusunk? Tüzelőbugyival kivédhetők a nehéz napok és kicselezhetők a nehéz kanok... ... (0 hozzászólások)

Miért rág a kutyus?

Gondozás

Miért van az, hogy amikor otthon vagyunk, kutyánk tisztelettudó és engedelmes, ám amint kitesszük a lábunkat a lakásból, rögtön átváltozik szárazföldi rombolóvá? ... (0 hozzászólások)

Kutyára cipőt? A kutyacipő nem csak csinos, de hasznos is

Gondozás

A legtöbb kiskutya nem tűri meg tappancsain a kutyacipőt, pedig télen a jeges, sós aszfalt kikezdheti a kistestű fajták futóművét. ... (0 hozzászólások)

Gázos a kutyám!

Gondozás

A felfúvódás a belekben felhalmozódott gázok eredménye. A szellentéssel távozó gáz szaga és mennyisége az állattal etetett tápláléktól is függ. Lássuk, mit tehetünk, hogy ezt a problémát mihamarabb kiküszöböljük! ... (0 hozzászólások)

10+1 tévhit a kutyák ivartalanításáról

Gondozás

Gyakorta találkozunk tévhitekkel az ivartalanítás témája kapcsán. Egyik legelterjedtebb, hogy a szukát egyszer meg kell elletni. Semmiféle gyakorlati tapasztalat ezt nem támasztja alá. Az sem igaz, hogy feltétlenül meg kell várni az első tüzelést, ami ugyan valóban kívánatos lenne, ám nem kell ragaszkodnunk hozzá. Mindenképp fontos tudnivaló, hogy a már vemhes állatot is lehet ivartalanítani!... (3 hozzászólások)

Gyepmesteri telepek felmérése

Gondozás

A Lelenc Kutyamentő Egyesület az önkormányzatok háza táján érdeklődött arról, hogy hol kötelező a kutyák mikrochippel történő megjelölése, hol lehet egy kóbor ebet egy településen bejelenteni, és ki a gyepmester. ... (0 hozzászólások)

Milyen kutyát válasszak? A kutyatartás előnyei és hátárnyai

Gondozás

Újabb tanulság! Ami a fajta kiválasztásánál első blikkre előnynek tűnik, később válhat hátránnyá is. Mindig tanul valamit az ember ... ... (0 hozzászólások)

Kutyák fogápolása - előzzük meg a fogkő kialakulását

Gondozás

Az etetési szokások megváltozásával, az előre gyártott kutyaeledelek elterjedésével kutyáink egyre kevesebbet rágnak, pedig a rágás elengedhetetlen a fogfelszín tisztulásához. De nem a csont a megoldás! Szakértőnk elmagyarázza, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük kutyánk fogainak egészségét.... (3 hozzászólások)

Boldog szülinapot, cicamica!

Gondozás

Közeleg kedvencünk szülinapja, de még nem tudjuk, mivel lephetnénk meg? Vajon mi lehet a legjobb ajándék kutya, macska, görény számára? Összedugtuk a fejünket ajándék-ügyben. ... (7 hozzászólások)

Bejelentkezés