No SSO cookie

A katonai paci egy ágyú áldozata lett

Lóápolás és egészség

Tragédia - Murphy, a csataló életét vesztette a királynő tiszteletére rendezett parádén.... (0 hozzászólások)

Csenge és Cecília kiválóan teljesített

Lovaglás, lovassportok

Kisvárda, Debrecen - Április második hétvégéjén, Debrecenben került megrendezésre a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató és Díjlovagló Rajtengedély Vizsgája, ahol a kisvárdai Darvai Csenge Sára, a dögei Ameko Lovas Klub lovasaként sikeres díjugrató rajtengedély vizsgát tett.... (0 hozzászólások)

Kútba esett egy ló Pécelen

Lóápolás és egészség

Másfél óra munkával sikerült a tűzoltóknak kiemelniük azt a lovat, amely Pécelen esett bele egy kútba péntek reggel. Az állatorvos szerint a körülményekhez képest jól van, bár sokkot kapott. Valószínűleg lábait sem törte el.... (0 hozzászólások)

A lovak és az időjárás

Istálló, lovarda

Mennyire befolyásolják a lovak magatartását és viselkedését a külső körülmények? A lovak a szabadban érzik a legjobban magukat, ezért sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint az ember.... (0 hozzászólások)

XIX. századi hintók

Istálló, lovarda

A XIX. században a státus-szimbólum és az előkelő társadalmi réteghez tartozás egyik kifejezője volt a hintó, melynek több típusa is ismeretes és amelyet közlekedési célokra használtak az emberek.... (0 hozzászólások)

Gyógynövények az állatgyógyászatban

Lóápolás és egészség

A gyógynövények jelentősége nemcsak az emberek egészségének megőrzésében, de az állatgyógyászatban is jelentős lehet, ha tudjuk, hogyan kell használni azokat. A gyógynövények lovak takarmányozásában történő felhasználása egyre népszerűbbé válik.... (0 hozzászólások)

A csődör irányítása

Lófajták, lótenyésztés

Legtöbb ember tudatában van annak, hogy a csődörökkel nehezebb bánni, mint a kancákkal vagy herélt lovakkal. Ezért figyelembe kell venni a csődörök bánásmódjával kapcsolatos szabályokat és akkor senkinek nem esik bántódása.... (0 hozzászólások)

Hogyan tarthatod a lovaidat a téli hónapokban is melegen?

Lóápolás és egészség

A lovak sokkal jobban elviselik a hideget, mint gazdáik. Az ok egyszerű: a lovak meleget leadó testfelülete a testtérfogathoz és testtömeghez viszonyítva a lónál ötödakkora, mint az embernél. De azért nem árt gondoskodnunk a téli védelmükről.... (0 hozzászólások)

Lófajták: a muraközi ló

Lófajták, lótenyésztés

A huszadik század elején kitenyésztett lófajta hamar népszerű munkaállattá vált. Nevét a dél-magyarországi Muraköz városáról kapta. A fajtát úgy tenyésztették ki, hogy őshonos magyar kancákat és percheron, nóri, ardenni méneket, valamint magyar félvéreket kereszteztek. ... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk a ló patáját?

Lóápolás és egészség

Az a mondás, hogy „nincs pata, nincs ló” aláhúzza, hogy milyen fontos a ló egészsége szempontjából az erős és egészséges pata. A paták gondos ápolásával komoly problémákat előzhetünk meg.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés