No SSO cookie

Feltárták, hogyan vált ki tüneteket a macskaszőr-allergia

Betegség, gyógyítás

A macskákat gyakran vádolják allergia okozásával. Tudósok felfedezték, milyen folyamat váltja ki a tüneteket, ez pedig lehetővé teheti a gyógyszeres kezelést.... (0 hozzászólások)

Macska fülgyulladás, fülröhösség

Betegség, gyógyítás

A hallójárat gyulladásos megbetegedései nem gyakoriak macskában. Leggyakrabban fülrühösség okozza, az is elsősorban kölyök és fiatal állatokban, bár idősebb macskákat is megfertőzhet.... (0 hozzászólások)

Antennát nyelt egy tévéimádó macska

Betegség, gyógyítás

Tizenöt centi hosszú szobaantenna-darabot nyelt le egy tévéimádó macska Nagy-Britanniában, ami miatt veszélybe került az élete.... (0 hozzászólások)

Betegségek macskáról emberre

Betegség, gyógyítás

Emberre veszélyes macskabetegségek: veszettség, toxoplazmózis. Megelőzhető az ember fertőződése a következő szabályok betartásával...... (1 hozzászólások)

Macskapatika

Betegség, gyógyítás

Előfordulhat, hogy macskánknak is kisebb vagy nagyobb egészségügyi problémája akad, ezért nem árt, ha tartunk néhány neki adható gyógyszert otthon.... (0 hozzászólások)

Macska mérgezések, mérgező növények

Betegség, gyógyítás

Mérgezőek lehetnek különböző virágok, növények és azok a rágcsálók, amelyeket az ember mérgekkel akar kiirtani, valamint a különféle permetezőszerek is. Ha mérgezés gyanúja áll fenn, feltétlenül forduljunk állatorvoshoz, így talán még elkerülhetjük a nagyobb bajt.... (2 hozzászólások)

Macska elsősegélynyújtás

Betegség, gyógyítás

Bárhová megyünk a cicával, lehetőleg mindig vigyük magunkkal a legközelebbi állatorvos nevét és elérhetőségeit. Vészhelyzetben lehet, hogy éppen ez menti meg az állat életét. Elsősegélynyújtáskor fontos, hogy a légutak szabadok, átjárhatóak legyenek... (0 hozzászólások)

Macska: balesetek, sérülések

Betegség, gyógyítás

Cicánk sok olyan helyre be/fel tud mászni, amire legmerészebb álmainkban sem gondolnánk: például bemászik a mosógépbe (a felültöltősbe is), a mikrohullámú sütőbe, a mosogatógépbe, a szárítóba, a kandallóba, a nejlonzacskóba, felugrik az ablakpárkányra, a szekrények tetejére, a gáztűzhelyre stb.... (0 hozzászólások)

Macska fertőző betegségei

Betegség, gyógyítás

Macska fertőző betegségei: fertőző gyomor- és bélgyulladás, macskanátha, fertőző hashártyagyulladás, leukózis, immunhiányos betegséget okozó vírus stb..... (0 hozzászólások)

Macskabetegségek

Betegség, gyógyítás

Bizony kedvenceddel is megeshet, hogy megbetegedik, esetleg baleset éri. Ebben a fejezetben részletesen írunk a különböző macska-betegségekről, ezek tüneteiről, lefolyásairól, kezelési módjairól.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés