No SSO cookie

Ismered a macska kontra kígyóuborka esetét?

Viselkedés

Vajon mitől olyan félelmetes a kígyóuborka a macskák számára? Ha titokban a macska mögé helyezünk egy uborkát, frászt kap tőle!... (0 hozzászólások)

Készíts saját macskavakarót cicádnak!

Viselkedés

Szuper és egyszerűen kivitelezhető ötletet találtunk, hogy tovább kényeztethessük szobacicánkat. Itt a házi készítésű macskavakaró!... (0 hozzászólások)

Miért kapar a macska és hogyan szoktassuk le róla?

Viselkedés

A macskák, jellemzően, a szabadban igyekeznek megfelelő helyet találni. Leggyakrabban egy fát vagy valamilyen oszlopot választanak ki, mivel a fa mint anyag a legalkalmasabb a karmok élezéséhez.... (0 hozzászólások)

Skimbles, a macska aki nem tud ugrani!

Viselkedés

Ez egy olyan ritka videó, amit nem lehet megunni! Többször kell megnézni, hogy elhidd, Skimbles tényleg ekkorát ugrott :)... (0 hozzászólások)

Macska fogkövesség

Viselkedés

A fogkövesedés nemcsak szájhigiéniai problémát, ínygyulladást okoz, hanem a gyulladásos ínyen keresztül a vérkeringésbe is bejutó kórokozók akár távoli szervekbe is eljuthatnak. Az ínygyulladás első tünete a kipirult, vérzékeny ínyszél. Az idült ínygyulladásnál már visszafordíthatatlan ínysorvadás is kialakulhat.... (0 hozzászólások)

A macska mosakodási rituáléja

Viselkedés

A macskák életében nagyon fontos a mosakodás. Annak ellenére, hogy azt szoktuk mondani: csak esznek és alszanak, megfigyelték, hogy a macskák ébren töltött idejüknek egyharmadát, de néha akár felét is mosakodással töltik. Nem csoda, hogy elfáradtnak és ismét aludniuk kell egy kicsit.... (0 hozzászólások)

A macskák bajsza

Viselkedés

A bajszok különleges szőrszálak, amelyek érintésre és légmozgásra kifejezetten érzékenyek.... (0 hozzászólások)

A macska a légyzümmögést is meghallja

Viselkedés

Az éjszakai állatok számára a hallás rendkívül fontos. Mikor a macskák meghallják zsákmányuk neszeit, felálló fülekkel azonnal készenlétbe helyezkednek.... (0 hozzászólások)

Háromszáz kilométerről hazatalált egy macska

Viselkedés

Akár postagalambnak is beválna az az amerikai macska, amely hazatalált 320 kilométeres távolságból - vagy legalábbis csaknem haza.... (0 hozzászólások)

A macska piszkálja a kutyát

Viselkedés

Nem mindig a macska szenved az együttéléstől, néha  kutyát is szépen meggyötörheti a lakótársa, főleg ha az eb a nyugodtabb fajtából való.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés