No SSO cookie

Ha a hüllőnkkel költözünk

Gondozás

A legtöbb állat személyes sértésnek veszi, ha kilakoltatjuk, bedobozoljuk, és többórás utazásnak tesszük ki. És bosszúból jól megbetegszik. ... (0 hozzászólások)

A megunt teknősök a Feneketlen-tóban landolnak?

Hüllő fajok

A Feneketlen-tó üzemeltetője felkérte a MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályát, hogy segítsen a tóban található idegenhonos teknősfajok egyedeinek eltávolításában. A kifogott teknősök a fővárosi állatkertbe kerülnek.... (0 hozzászólások)

Egy ritka karibi békafaj utolsó két túlélőjének "randevúját" szervezték meg

Kétéltű fajok

A füttyentőbéka-félék családjába tartozó faj hímje és nősténye egy halálos gomba kór utolsó túlélői. Zoológusok most összehozták ket, vajon lesz happy and?... (0 hozzászólások)

Milyen a jól nevelt görög teknős?

Hüllő fajok

A hazánkban felcseperedő görög teknőcök kevés kivételtől eltekintve magukon hordják a súlyos tartáshibák jegyeit. Torz páncél, papagájcsőr szerű szarukáva, beteg ízületek. A legtöbbjük az ivarérett kort sem éri meg, pedig jól tartani őket ugyanolyan könnyű, mint rosszul.... (0 hozzászólások)

Legnépszerűbb hüllőnk a görögteknős

Hüllő fajok

A ma élő legidősebb teknős 117 éves. Nézzük, hogyan csinálja?... (0 hozzászólások)

Kaméleon kényeztetés felsőfokon

Gondozás

Bemutatjuk, hogyan rendezz be egy kaméleonnak szánt nevelő terráriumot, hogy az ideális legyen a kis hüllőnek!... (0 hozzászólások)

Milyen eszközökre lesz szükségünk kaméleon tartáshoz?

Gondozás

Ha már berendeztük a kaméleon nevelő terráriumát, nézzük át milyen kellékekre lesz még szükségünk a nevelés során...... (0 hozzászólások)

A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket

Hüllő fajok

Nemcsak a parton zavarja meg a mesterséges világítás a frissen született tengeri teknősöket, hanem akkor is, ha már elérték a tengert - állapította meg egy új ausztrál kutatás.... (0 hozzászólások)

Megfejtették a pompás királylepke hosszú vándorútjának rejtélyét

Ízeltlábú fajok

Amerikai tudósok megfejtették a természet egyik leghíresebb utazásának, a pompás királylepke Kanadától Mexikóig tartó hosszú vándorlásának rejtélyét.... (0 hozzászólások)

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves teknőst

Gondozás

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés