Ismét változtak az állattartás szabályai

Állat és ember

A június 11-én elfogadott 115/2012.számú kormányrendelet több ponton módosította az állattartás, különösen a kutyák tartásának szabályait. A korábban eltörölt ebnyilvántartást új alapokra helyezve állítja helyre. Az országos nyilvántartás három pillére a mikrocsip (elektronikus transzponder), az adatrögzítést is végző magánállatorvos, és az ebösszeírást végző önkormányzat.... (2 hozzászólások)

Egerészölyves bélyeget ad ki a Magyar Posta

Állat és ember

Két bélyegújdonságot bocsát forgalomba a Magyar Posta: az egyik a rozgonyi csata 700. évfordulójának tiszteletére jelenik meg, a másik a 2012-es év madaráról, az egerészölyvről emlékezik meg.... (0 hozzászólások)

Gyere, nyaralj te is a kutyáddal a Balatonon!

Állat és ember

Kutyával strandolni? Nyaralni a Balatonon?! Nem lehetetlen, de persze nem egyszerű! Most itt az alkalom, kapd hónod alá a családod, a kutyád, és tölts el 4 napot Balatonkenesén egy kutyás közösségben!... (0 hozzászólások)

Majálisoztak a csivavák

Állat és ember

Nagy érdeklődésre tartott számot a Proplan Csivava Majális május végén az Óbudai Kutyakiképző iskolában. Közel 400 résztvevője volt a rendezvénynek, ahol nem csak kutyaszépségverseny, de agility pálya is várta az érdeklődőket.... (0 hozzászólások)

Egyetemi szimpózium a szamarak butaságáról

Állat és ember

Kétnapos tanácskozást tartott a Londoni Egyetem arról, hogy a szamarak valóban buták-e.... (0 hozzászólások)

Milyen állat illik a családhoz?

Állat és ember

A gyerekek imádják, felelősségre nevel, de vajon kinek, milyen kisállat a legmegfelelőbb?... (0 hozzászólások)

Májusban ismét jön a Csivava Majális

Állat és ember

Idén rendezik meg 3. alkalommal a Proplan Csivava Majálist. A 2012-es rendezvényen új helyszínnel és színes családi és fiatalos programokkal, hírességekkel és versenyekkel várják az érdeklődőket.... (1 hozzászólások)

Macskás kávéház nyílik Bécsben

Állat és ember

A macskák kedvelőinek akarnak kedvében járni egy új bécsi kávéház tulajdonosai. A Cafe Neko vendégeit öt cica hivatott jó kedélyre deríteni.... (0 hozzászólások)

Kutyákkal az árva gyerekekért

Állat és ember

Március utolsó két hétvégéjén sikeresen lezajlott a Lelenc Kutyamentő Egyesület projektje, amellyel árva gyerekek számára szereztek felejthetetlen hétvégét a szervezők. Az  ,,Állatokkal az emberekért” program megvalósulását a népszerű műsorvezető, Istenes Bence is támogatta.... (0 hozzászólások)

Úgy alszol, mint egy állat?

Állat és ember

Vajon van kapcsolat az állatok alvási szokásai és az embereké között? Sok tekintetben hasonlóan alszunk, sőt, az állatok alvásának megértése az embereken is segíthet.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés