- -

Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Állat és ember

Emília névre hallgató nagymacska hamarosan megismerkedik új társával, a Nyíregyházán két éve született hímmel.... (0 hozzászólások)

Idősek Világnapja: Értelmi sérültek kutyás terápiás képzését segítik idősek

Állat és ember

Az Olajág Otthonok idén az intézményeiben kutyaterápiás foglalkozásokat tartó Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesületet támogatja az Idősek Világnapja alkalmából. Az egyesület az adományt egy olyan kutyaterápiás program kivitelezésére fordítja, amelybe egy kertészeti szakképző iskolában tanuló enyhe értelmi sérülteket, illetve autistákat vonnak be.... (0 hozzászólások)

Szombaton indul a rókák veszettség elleni vakcinázása

Állat és ember

Annak érdekében, hogy a rókák minél nagyobb arányban egyék meg a csalétekbe rejtett oltóanyagot, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.... (0 hozzászólások)

Celebek és elképesztő hasonmásaik az állatvilágban

Állat és ember

Volt olyan már, hogy megláttál egy kutyát és beugrott róla egy ismerősöd? Most a celebek hasonmásait találtuk meg különböző állatokban.... (0 hozzászólások)

Ritka kísérletre készülnek a tanult kutyák fesztiválján

Állat és ember

Szeptember utolsó vasárnapján a Bujtosi Városligetbe várják mindazokat, akiknek életelemük a kutyás, macskás életstílus, szimpatizálnak a felelős állattartással vagy támogatják a háziállatokkal való harmonikus együttélést.... (0 hozzászólások)

150 éves a budapesti állatkert - nézd meg mi minden változott

Állat és ember

Magyarország első állatkertje 1866. augusztus 9-én nyílt meg.... (0 hozzászólások)

Három hét után sikerült befogni az angol állatparkból megszökött hiúzt

Állat és ember

Három hétig kószált szabadon és elkerült több mint 25 elfogására kihelyezett csapdát a dartmoori állatpark hiúza, amelyet végül szombaton sikerült befogni egy rendőrségi drón segítségével egy közeli erdőben.... (0 hozzászólások)

Pillants bele a segítő kutyák izgalmas világába!

Állat és ember

Bors vakvezető-, Cooper és Joya mozgássérült segítő-, Risza autistasegítő-, Amper terápiás- és Kuku hangjelző kutya; ők és gazdáik a főszereplői annak a mesekönyvnek, amelynek célja a gyermekek fogyatékosság és másság iránti érzékenységének korai fejlesztése.... (0 hozzászólások)

Oroszlánt, zebrát és krokodilt is tartanak háziállatként a britek

Állat és ember

Oroszlánt, tigrist, krokodilt, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek - derült ki egy új felmérésből.... (0 hozzászólások)

Szeretnél sasfiókát simogatni?

Állat és ember

Május végére kelnek ki a parlagisas-tojásokból a fiókák és a fészkekben cseperedésnek indulnak a most még fehér, pehelytollas madárkák. A Nemzetközi Gyermeknapon testközelből is megfigyelhetők lesznek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés