A téli madáretetési szezon bevezetője az őszi odúkihelyezés

Állat és ember

A téli madárvédelem korántsem merül ki a madarak táplálék- és vízutánpótlásának biztosításában. Ennél jelentősen többet tehetünk az odúköltő énekesmadarakért azzal, ha odúkat is telepítünk az etetők közelébe.... (0 hozzászólások)

Október 4. az Állatok Világnapja

Állat és ember

Magyarországon házi kedvencekből sokkal többet szaporítanak a meggondolatlan emberek, mint amennyire a felelős állattartó lakosság igényt tart. A gazdasági és élelmezési célú állatokat is sok esetben kizsákmányolja az ember.... (0 hozzászólások)

A veszélyeztetett fajok állnak az állatok világnapja fókuszában idén

Állat és ember

A kevésbé szem előtt lévő, veszélyeztetett fajokra és a természetes élőhelyek megóvásának fontosságára hívja fel a figyelmet a Természetvédelmi Világalap (WWF) az állatok világnapja alkalmából.... (0 hozzászólások)

Mesterségesen keltetett parlagisas-fiókát helyeztek ki pótszülőkhöz a Jászságban

Állat és ember

Mesterségesen keltetett, nyolc napos parlagisas-fiókát helyeztek ki pótszülőkhöz a jászsági Sasközpont közelében levő természetes sasfészekbe a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai szerdán.... (0 hozzászólások)

Több mint 430 millió forintot fizettek a világ egyik legdrágább kutyájáért Kínában

Állat és ember

Tizenkét millió jüanért (431,6 millió forint) kelt el a világ egyik legdrágább kutyája Kínban. A tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember.... (0 hozzászólások)

Mit tegyek, hogy ha találtam, vagy elhagytam egy kutyát?

Állat és ember

Első és legfontosabb teendőnk, hogy a kutyát megpróbáljuk azonosítani.Amennyiben a kutyus nyakában van nyakörv és biléta, nyert ügyünk van, hiszen azonnal értesíteni tudjuk a gazdit az állat megtalálásáról. Azonban ez ritkán szokott előfordulni.... (0 hozzászólások)

Állatok, akiknek csak egy ölelésre van szükségük

Állat és ember

Igazán szoros ember-állat kapcsolat főként a társállatokkal alakul ki. Ők részeivé válnak mindennapjainknak. A társállatok elfogadják gazdájukat olyannak, amilyen, mindig örülnek neki, külseje nem számít számukra.... (0 hozzászólások)

Kutya-macska konferenciát rendez az Európai Unió

Állat és ember

Állatjóléti, kifejezetten a kutyák és macskák jólétére összpontosító konferencia lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó litván elnökség és az Európai Bizottság szervezésében a jövő héten Brüsszelben - közölte csütörtökön a bizottság.... (0 hozzászólások)

Az év természetfotósa 2013

Állat és ember

Az év természetfotósa pályázat minden évben tömegeket mozgat meg, jelentkeznek profik és amatőrök egyaránt. Nézzetek meg pár csodás képet!... (0 hozzászólások)

Az állattartás felelősséggel jár

Állat és ember

Az állattartás felelősséggel jár. Nemcsak az ennivalóról, a fekhelyről és a játékokról kell gondoskodnod, azt is fontos észben tartanod, hogy egy állatnak rendszeres egészségügyi ellátásra és védőoltásokra van szüksége.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés