BirdLife International madármegfigyelő verseny

Állatvédő

Magyarország jelenleg a 21. helyen áll a BirdLife International - gyerekeknek szóló – madármegfigyelő versenyében. Az MME nemzetközi ernyőszervezete az idén 5. alkalommal rendezte meg a Tavaszi madárles (Spring Alive) elnevezésű programot, amelyre csak tavaly több mint 100 ezer regisztrált megfigyelés érkezett. ... (0 hozzászólások)

A magyar sztárok az állatkínzás ellen fakadtak dalra

Állatvédő

Bántalmazott állatok fogadták örökbe a hazai sztárokat, többek között Tóth Gabit, Falusi Mariannt, Keresztes Ildikót és Ganxta Zolee-t, akik közös dallal léptek fel az állatkínzás ellen, és ünnepelték az Állatvédőrség megalakulását.... (0 hozzászólások)

Április 22. - A Föld Napja

Állatvédő

Parkvisszafoglalás, Gellért-hegy takarítás, interaktív környezetvédelmi programok is lesznek a fővárosban pénteken, a Föld Napján. Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld Napját, amellyel az eredetileg az Egyesült Államokból származó és azóta világszerte elterjedt rendezvény-sorozatban a környzetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet a mozgalom tagjai.... (0 hozzászólások)

Valóban hatékony a petíciós, levélküldözgetős állatvédelem?

Állatvédő

Időről-időre újfajta állatokat védő körlevelek bukkannak fel a neten, de vajon hatékonyak-e, eljutnak-e azokhoz az emberekhez, akiket el szeretnénk érni velük?! ... (3 hozzászólások)

Hazánk szerepe felértékelődött az európai madárvédelemben

Állatvédő

Véget ért az európai és közép-ázsiai madár- és természetvédelmi szervezetek éves találkozója, amelynek az idén Magyarország adott otthont. A BirdLife International régiós rendezvényén 42 ország több mint 100 képviselője vett részt. ... (0 hozzászólások)

Tiltakoznak a nagyváradi állatbarátok

Állatvédő

Hétfő este a nagyváradi Szent László téren villámcsődületet szerveztek a helyi állatbarátok a bukaresti képviselőház által már elfogadott, a kóbor kutyák elaltatására vonatkozó jogszabály ellen.... (0 hozzászólások)

A társállatok egészségmegőrzésének korszerű lehetőségei az állatgyógyászat és az állatvédelem tükrében

Állatvédő

A konferencia célja, hogy a meghívott szakemberek segítségével felhívja a figyelmet társállataink egészségmegőrzésének fontosságára és a legkorszerűbb prevenciós lehetőségre külön kiemelve a gazdátlan, talált állatok ellátását.... (0 hozzászólások)

Vadászható védett madárfajok?

Állatvédő

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megdöbbenéssel értesült arról, hogy Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke több védett madár- és emlősfaj vadászhatóvá tételét kéri Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek írt levelében... (1 hozzászólások)

Vércse valóságshow a nagyfeszültség alatt

Állatvédő

Ma már minden második kerecsensólyom a mi nagyfeszültségű oszlopainkon fészkel, de az „albérlőink” között szép számban képviseltetik magukat a vörös vércsék is. Az évtizedes együttműködés a madárvédelmi szakemberekkel nagy szerepet játszik abban, hogy sikerült megállítani a populáció további fogyatkozását.... (0 hozzászólások)

Eddig közel 40 ezer kétéltűt mentettek meg a természetbarátok

Állatvédő

Az elmúlt közel két hétben csaknem 40 ezer kétéltűt mentettek meg a természetbarátok a „Farmosi békamentés” elnevezésű akcióban. Az évnek ebben az időszakában ásó- és levelibékák, unkák, varangyok, gőték milliói indulnak peterakó területikre, azonban az élőhelyeiket átszelő közutakon egy jelentős részük az autók kerekei alatt végzi.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés