Sáskajárás állította meg a gólyákat

Állatvédő

Sáskajárás alakulhat ki az ENSZ mezőgazdasági szervezetének november elején közreadott előrejelzése szerint az afrikai Száhel-övezetben, a táplálékbőség pedig megállította vándorútjukon a fehér gólyákat (Ciconia ciconia) - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) programkordinátora az MTI-t.... (0 hozzászólások)

Kutyaházakat adományozott a Praktiker

Állatvédő

A REX Kutyaotthon öt kutyaházzal lett gazdagabb az újpesti Praktiker felajánlásának köszönhetően. A kis „lakóházakat” a vásárlók dekorálták ki egy összefogás keretében. Minden magyar Praktiker kutyabarát áruház, így a legújabb üzletegység is.... (0 hozzászólások)

A vadászat miatt halhat ki több száz veszélyeztetett szárazföldi emlősfaj

Állatvédő

A vadászat 301 veszélyeztetett szárazföldi emlősfaj - köztük csimpánzok, tevék, leopárdok, denevérek - kihalását idézheti elő - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján lévő fajokat vizsgálva.... (0 hozzászólások)

Felhívás: Mostantól lehet magasító állványra helyeztetni a veszélyes fehér gólya fészkeket!

Állatvédő

A fehér gólya az egyetlen olyan madarunk, amit már fiókakorban is érint az áramütésveszély.  Az 5000-5500 párra becsült hazai költőállomány túlnyomó többsége az elektromos hálózat oszlopain költ. ... (0 hozzászólások)

Október 8-án állatbarátokat várnak a biatorbágyi Premier Outletbe

Állatvédő

A felelős állattartásról nem lehet eleget beszélni, így Magyarország legnagyobb outletközpontja elhatározta, hogy születésnapi rendezvényén ezt állítja reflektorfénybe. A nap sztárvendégei: Sasvári Sándor, Árpa Attila és Stohl András.... (0 hozzászólások)

Közösen a belső élősködők elleni küzdelemben

Állatvédő

A féregtelenítés különösen fontos, hiszen a kutyák és macskák bélrendszerében élősködő kifejlett férgek nagy része képes az emberben is megbetegedést okozni. Milyen férgek laknak állatainkban és mit okozhatnak számunkra?... (0 hozzászólások)

Több mint tíz tucat árva kutya és macska várja új gazdáját az Illatos úton

Állatvédő

Már nem újdonság, hogy az Állategészségügyi Szolgálat telepe megtelik, a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal. Ezért  ismét Örökbeadó Napot lesz 2016. szeptember 4-én.... (0 hozzászólások)

Ismét jön a Cápák hete!

Állatvédő

A Discovery Channel idén is elhozza a televíziózás történetének egyik legrégebben – 28 éve – megszakítás nélkül futó műsorát. A Cápák hete augusztus 27-én és 28-án a Cápák hétvégéjével kezdődik a Discovery Channel műsorán.... (0 hozzászólások)

Fecskék, el ne tűnjetek! Ki hozza nekünk a nyarat?

Állatvédő

Az elmúlt 15 évben megfeleződött a hazai fecskeállomány. A molnár- és füstifecskék fészkei az élőhelyek csökkenése, a fészekrakáshoz szükséges anyag hiánya és az emberi rongálás miatt lassan eltűnnek a házak faláról, a partifecskék pedig a folyószabályozás miatt maradnak költőhely nélkül. Önre van szükségünk, hogy a fecskék állománycsökkenését megállítsuk!... (1 hozzászólások)

Közel 160 kutya nyara lesz picit gondtalanabb a Noé Állatotthonban

Állatvédő

A menhelyeken élő állatok ellátásánaklegnagyobb kihívása a külső élősködők távoltartása. A bolhák, kullancsok mellett az utóbbi hónapokban a szívférgességet terjesztő szúnyogok okozzák a legnagyobb problémát. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés