- -

Felhívás: Mostantól lehet magasító állványra helyeztetni a veszélyes fehér gólya fészkeket!

Állatvédő

A fehér gólya az egyetlen olyan madarunk, amit már fiókakorban is érint az áramütésveszély.  Az 5000-5500 párra becsült hazai költőállomány túlnyomó többsége az elektromos hálózat oszlopain költ. ... (0 hozzászólások)

Október 8-án állatbarátokat várnak a biatorbágyi Premier Outletbe

Állatvédő

A felelős állattartásról nem lehet eleget beszélni, így Magyarország legnagyobb outletközpontja elhatározta, hogy születésnapi rendezvényén ezt állítja reflektorfénybe. A nap sztárvendégei: Sasvári Sándor, Árpa Attila és Stohl András.... (0 hozzászólások)

Közösen a belső élősködők elleni küzdelemben

Állatvédő

A féregtelenítés különösen fontos, hiszen a kutyák és macskák bélrendszerében élősködő kifejlett férgek nagy része képes az emberben is megbetegedést okozni. Milyen férgek laknak állatainkban és mit okozhatnak számunkra?... (0 hozzászólások)

Több mint tíz tucat árva kutya és macska várja új gazdáját az Illatos úton

Állatvédő

Már nem újdonság, hogy az Állategészségügyi Szolgálat telepe megtelik, a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal. Ezért  ismét Örökbeadó Napot lesz 2016. szeptember 4-én.... (0 hozzászólások)

Ismét jön a Cápák hete!

Állatvédő

A Discovery Channel idén is elhozza a televíziózás történetének egyik legrégebben – 28 éve – megszakítás nélkül futó műsorát. A Cápák hete augusztus 27-én és 28-án a Cápák hétvégéjével kezdődik a Discovery Channel műsorán.... (0 hozzászólások)

Fecskék, el ne tűnjetek! Ki hozza nekünk a nyarat?

Állatvédő

Az elmúlt 15 évben megfeleződött a hazai fecskeállomány. A molnár- és füstifecskék fészkei az élőhelyek csökkenése, a fészekrakáshoz szükséges anyag hiánya és az emberi rongálás miatt lassan eltűnnek a házak faláról, a partifecskék pedig a folyószabályozás miatt maradnak költőhely nélkül. Önre van szükségünk, hogy a fecskék állománycsökkenését megállítsuk!... (1 hozzászólások)

Közel 160 kutya nyara lesz picit gondtalanabb a Noé Állatotthonban

Állatvédő

A menhelyeken élő állatok ellátásánaklegnagyobb kihívása a külső élősködők távoltartása. A bolhák, kullancsok mellett az utóbbi hónapokban a szívférgességet terjesztő szúnyogok okozzák a legnagyobb problémát. ... (0 hozzászólások)

Egymillió méhecske él Bécs legnagyobb naperőművében

Állatvédő

A napelemek mellé méhkaptárakat is telepítettek az osztrák főváros legnagyobb közösségi naperőművében, Liesingben. A két focipályányi területen így évi egymillió kilowattóra zöldáramot és száz kiló virágmézet is termelnek.... (0 hozzászólások)

Gólya Road Show és Harisok éjszakája - madarász programok júniusban

Állatvédő

Lelkes madarászokhoz csatlakozhatunk júniusban, akik ilyenkor keresik fel a fehér gólyák fészkeit a lakott területeken, hogy megjelöljék a fiókákat, illetve indulnak a titokzatos harisok nyomába a nedves kaszálóréteken, hogy felmérjék, hány madár költ Magyarországon. ... (0 hozzászólások)

Gyereknap az állatvédelem jegyében

Állatvédő

Június 4-én az újpesti Rex Állatszigeten a gyerekeké lesz a főszerep! Az ismert állatvédő szervezet gyermeknapján a legkisebbek gyönyörű környezetben, felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, és játszva ismerkedhetnek meg az állatvédelem alapjaival.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés