Vadmentő Állomás épül Budapesten

Állatvédő

Vadmentő Állomást épít a REX Alapítvány, ahol olyan sebesült nagyvadakat is be tudnak fogadni, mint az őz, a szarvas vagy a vaddisznó.... (0 hozzászólások)

Veszett rókát találtak Szerencsen

Állatvédő

Veszettség vírusát mutatta ki egy Szerencsen őrkutyák által megfojtott rókában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága.... (0 hozzászólások)

Megmentik a befalazott denevéreket az esztergomi József Attila Iskolában

Állatvédő

Azonnal megrendelik az esztergomi József Attila Iskola szigetelésének kivitelezőjétől azoknak a pillangóajtóknak a beépítését, amelyeken távozhatnak a burkolat alá befalazott denevérek.... (0 hozzászólások)

Állásába került egy kanadai természetvédőnek, hogy megmentett két medvebocsot

Állatvédő

Állásába került egy kanadai természetvédőnek, hogy megmentett két medvebocsot.... (0 hozzászólások)

Veszélyt jelent a poszméhek túlélésére a klímaváltozás

Állatvédő

Komoly veszélyt jelent a poszméhek túlélésére a klímaváltozás, mivel hatására jelentősen csökken a rovarok természetes élőhelyeinek kiterjedése Európában és Észak-Amerikában egyaránt - állapította meg egy európai, amerikai és kanadai szakemberekből álló kutatócsoport.... (0 hozzászólások)

A brit haditengerészet víz alatti robbantásai okozták a skóciai tömeges delfinpusztulást

Állatvédő

Tizenkilenc gömbölyűfejű delfin pusztulását okozta a skót partoknál 2011-ben a brit királyi haditengerészet víz alatti robbantásainak zaja - állapította meg egy brit tudósok által készített kormányzati jelentés.... (0 hozzászólások)

Brüsszel az állatkísérletek fokozatos megszüntetése mellett

Állatvédő

Az Európai Bizottság egyetért ugyan azzal, hogy az állatkísérleteket fokozatosan meg kell szüntetni, ám a célkitűzés megvalósítását másként képzeli el, mint az erről szóló európai polgári kezdeményezés szervezői - derült ki az uniós testület által e témában szerdán kiadott állásfoglalásból.... (0 hozzászólások)

Természetvédelmi fejlesztések a Hortobágyon

Állatvédő

A vadló és az őstulok tartási körülményeit javították jelentősen a Hortobágyon egy most befejeződött 250 millió forintos fejlesztés eredményeként - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatója szerdán az MTI-vel.... (0 hozzászólások)

Az európai madarak harmada veszélyeztetett

Állatvédő

Minden harmadik európai madár veszélyeztetett - derült ki a kontinens vadvilágáról és természetes élőhelyeiről készített eddigi legátfogóbb tanulmányból, amelynek nyers változata a The Guardian című brit napilap birtokába került.... (0 hozzászólások)

Álljunk ki a természetért Európában is

Állatvédő

A mai napon riadólánc indult Európa szerte több mint száz szervezet aktív közreműködésével a természetvédelem érdekében. Az Európai Bizottság tervezett reformja a rövid távú gazdasági haszonért feláldozhatja a természetvédelmi jogszabályokat.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés