Veszélyt jelent a poszméhek túlélésére a klímaváltozás

Állatvédő

Komoly veszélyt jelent a poszméhek túlélésére a klímaváltozás, mivel hatására jelentősen csökken a rovarok természetes élőhelyeinek kiterjedése Európában és Észak-Amerikában egyaránt - állapította meg egy európai, amerikai és kanadai szakemberekből álló kutatócsoport.... (0 hozzászólások)

A brit haditengerészet víz alatti robbantásai okozták a skóciai tömeges delfinpusztulást

Állatvédő

Tizenkilenc gömbölyűfejű delfin pusztulását okozta a skót partoknál 2011-ben a brit királyi haditengerészet víz alatti robbantásainak zaja - állapította meg egy brit tudósok által készített kormányzati jelentés.... (0 hozzászólások)

Brüsszel az állatkísérletek fokozatos megszüntetése mellett

Állatvédő

Az Európai Bizottság egyetért ugyan azzal, hogy az állatkísérleteket fokozatosan meg kell szüntetni, ám a célkitűzés megvalósítását másként képzeli el, mint az erről szóló európai polgári kezdeményezés szervezői - derült ki az uniós testület által e témában szerdán kiadott állásfoglalásból.... (0 hozzászólások)

Természetvédelmi fejlesztések a Hortobágyon

Állatvédő

A vadló és az őstulok tartási körülményeit javították jelentősen a Hortobágyon egy most befejeződött 250 millió forintos fejlesztés eredményeként - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatója szerdán az MTI-vel.... (0 hozzászólások)

Az európai madarak harmada veszélyeztetett

Állatvédő

Minden harmadik európai madár veszélyeztetett - derült ki a kontinens vadvilágáról és természetes élőhelyeiről készített eddigi legátfogóbb tanulmányból, amelynek nyers változata a The Guardian című brit napilap birtokába került.... (0 hozzászólások)

Álljunk ki a természetért Európában is

Állatvédő

A mai napon riadólánc indult Európa szerte több mint száz szervezet aktív közreműködésével a természetvédelem érdekében. Az Európai Bizottság tervezett reformja a rövid távú gazdasági haszonért feláldozhatja a természetvédelmi jogszabályokat.... (0 hozzászólások)

A lakosság is sokat tehet a méhek védelméért!

Állatvédő

A termesztett kultúr- és a vadon élő növények jelentős része nem teremhet, nem létezhet beporzást végző állatok, kontinensünkön elsősorban rovarok, közöttük is főleg a különböző méhfajok nélkül. Sajnálatos módon az élőhelyek átalakítása egyre inkább fenyegeti ezeknek a pollinátoroknak a létét is.... (0 hozzászólások)

Sasközpontot adtak át a Jászságban

Állatvédő

Az érdeklődőknek látványosság, a sérült állatok számára azonban a túlélés egyetlen esélyét jelenti a hét végén átadott jászsági Sasközpont - mondta el a Természetvédelmi Őrszolgálat Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának (HNPI) tájegység-vezetője hétfőn az MTI-nek.... (0 hozzászólások)

Múlt századi hagyományt felelevenítve újból meghirdették a kócsagőr programot

Állatvédő

Múlt századi hagyományt felelevenítve, a természetvédelem erősítésére és népszerűsítésére újból meghirdették a kócsagőr programot Magyarországon.... (0 hozzászólások)

Az év emlőse, az ürge megmentéséért dolgozik idén a Vadonleső sorozata

Állatvédő

Az idei év emlőse, az ürge megmentése érdekében több népszerűsítő, szemléletformáló, ismeretterjesztő rendezvényt szervez országszerte a Földművelésügyi Minisztérium a Vadonleső program keretében.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés