Kutyatámadás áldozata lett egy mocsári teknős, majd 8 tojás rakott

Állatvédő

A tegnap esti órákban érkezett a bejelentés a Teknősmentsvárhoz, miszerint egy Mocsári teknőst egy kutya felszedett és megsebesített.... (0 hozzászólások)

Sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban

Állat és ember

A barnamakik családjába tartozó sárgaszakállas maki (Eulemur fulvus mayottensis) született a Nyíregyházi Állatparkban. ... (0 hozzászólások)

Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt

Állat és ember

Az Agrárminisztérium, az időjárási előrejelzések ismeretében, az extrém hőségre való tekintettel, 2019. június 21-től további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását.... (0 hozzászólások)

Induljon a Puli: kutyák a múzeumban a kutatók éjszakáján

Állat és ember

A 2019. június 22-én 16-24 óráig Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumnál, a Rex Alapítávnnyal és magyar kutyafajtákkal.... (0 hozzászólások)

Tetemkereső kutyák is segítenek a dunai hajóbaleset áldozatainak felderítésében

Állat és ember

A dunai hajóbaleset áldozatainak felkutatásában több önkéntes mentőcsapat is részt vesz, köztük három, elhunyt személyek felkutatására kiképzett kutya és vezetőjük.... (0 hozzászólások)

Az Europol felszámolt egy nemzetközi állatcsempész-hálózatot

Állatvédő

Több mint 4400 hüllőt mentettek meg, valamint tucatnyi bűnözőt őrizetbe vettek egy illegális vadkereskedelem elleni nemzetközi akció keretében - közölte az európai uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol). ... (0 hozzászólások)

Kutyával a vonaton: Legyen az IC mindenkié!

Állat és ember

Állattartók egy csoportja azt szeretné elérni, ha Magyarországon is lehetne helyjegyes vonaton kisállatot szállítani - kulturáltan, senkit nem zavarva, ahogyan ezt sok más országban is meg lehet oldani.... (0 hozzászólások)

Állatbarát szállások: ezeket szerették a legjobban

Állat és ember

Az egyik magyar kedvezményes utazásait kínáló cég összegyűjtötte a náluk legnépszerűbb állatbarát/kutyabarát szálláshelyeket. Lássuk!... (0 hozzászólások)

Családi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

Állat és ember

A HEROSZ Budapesti Állatotthon szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 18-án, 10.00 – 15.00 óra között a már hagyományosnak számító tavaszi családi nyílt napjára.... (0 hozzászólások)

Segítség az adó 1% felajánlásának eredményes célba juttatásához

Állatvédő

Ebben az évben is sokat segíthetünk egy általunk választott civil szervezetnek, ha adónk 1%-áról rendelkezünk. Május 20.-a a határidő.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés