A héten indul a rókák tavaszi vakcinázása - ezalatt ebzárlat van érvényben

Állat és ember

Március 29-én pénteken indul és április 14-ig tart Magyarországon a rókák tavaszi veszettség elleni vakcinázása, ezalatt ebzárlat van érvényben az adott területen. Térképen mutatjuk, hogy, mikor kell figyelnünk.... (0 hozzászólások)

Dinoszauruszok világát idéző ritka agáma a debreceni állatkert új jövevénye

Állat és ember

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója.... (0 hozzászólások)

Kutyás futóverseny gyerekeknek: felejthetetlen élmény!

Állat és ember

Egy junios pálya teljesítése a gyerekek számára olyan hatalmas élmény, mely talán örökre meghatározza a kutyákhoz fűződő viszonyukat. Március 16-ig tart a nevezés a Hard Dog Race Not Just Run Junior futamába.... (0 hozzászólások)

Egyedülálló rehabilitációs mintaprojekt indult az Illatos úton

Állatvédő

A kezdeményezés keretében a telepen felhalmozódó viselkedészavaros kutyák közül néhány kiválasztottat szeretnének rehabilitálni, örökbe adható állapotba hozni, hiszen a gyepmesteri telepen a legtöbb esetben ezen áll vagy bukik, egy-egy állat mennyi ideig rostokol a rácsok mögött.... (0 hozzászólások)

Mi lesz velünk fecskék nélkül?

Állatvédő

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon. Ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig ők jelenthetnek biológiai védelmet a rovarok által terjesztetett betegségekkel szemben is.... (0 hozzászólások)

Valentin-nap 2019: virág helyett támogassuk a kutyákat!

Állatvédő

Közeledik február 14-e, Bálint napja, segítsünk azoknak a kisállatoknak, akik ezen a napon nem lehetnek szerető gazdák mellett!... (0 hozzászólások)

Önkéntes családot keresnek tenyésztői programjukhoz a vakvezetőkutya-kiképzők

Állat és ember

Szeretnénk meghonosítani a magyarországi vakvezető kutya képzésben azt a nemzetközi gyakorlatot, hogy önkéntes családoknál helyezzük el tenyészszukáinkat.... (0 hozzászólások)

Vadállatok tömegei pusztulnak el a forró ausztrál nyárban

Állat és ember

Több mint 90 vadló pusztult el az Ausztráliát fojtogató hőhullámban.... (0 hozzászólások)

2019 év madara: a gólyatöcs

Állatvédő

A szavazásban győztes gólyatöcs, egyik szép régi nevén - a székigólya, hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével valóban miniatűr fehér gólyához hasonlít. ... (0 hozzászólások)

Siker: 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak

Állatvédő

Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek. Nyáron indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket. Idén a közösségi adományozással együtt több, mint 7 millió forint gyűlt össze a menhelyi kutyák megsegítésére.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés