Kényszeres dobermann, rögeszmés pit bull

Állat és ember

A farkát kergető pit bull, és a képzeletbeli legyek után megszállottan kapkodó dobermann egy hibás gén miatt beteg? ... (0 hozzászólások)

Szépen fejlődnek a jaguár család legifjabb tagjai

Állat és ember

Júniusban ismét öröm érte a Sóstói Állatpark jaguár családját; Móni, a jaguármama egy sárga, és egy fekete kölyöknek adott életet. Azóta eltelt pár hónap, és a kicsik szépen fejlődnek. ... (0 hozzászólások)

Állati, ahogy gyógyítanak!

Állat és ember

A kutyák és delfinek gyógyító "hatásáról" már sokat hallhattunk. De tudtad, hogy a cicák, a halak, és a lovak is képesek segíteni a testi és lelki problémáinkon? Nem csak gyerekeknél, hanem felnőttek és idősek kezelésében is szép eredményeket értek már el ezekkel az állatokkal. ... (0 hozzászólások)

Háziállatok daganatos betegségeinek gyógyítása

Állat és ember

A mindenki által rettegett kór, a daganatos megbetegedés sajnos ugyanúgy sújtja állatainkat, ahogy minket, embereket is. A kutyák és a macskák esetében a daganatos elváltozások általában 7-8 éves kortól jelentkeznek, megjelenésük az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá válik. ... (0 hozzászólások)

Veszélyben a szumátrai orángutánok

Állatvédő

A szumátrai orángután fennmaradása veszélybe került. Az öreg, vagy túl nagyra nőtt egyedeket gyakran nem tartják tovább háziállatként, számukra a természetvédők rehabilitációs központokat hoztak létre. ... (0 hozzászólások)

Kutyaszorító: a hazai kóborállat problémáról

Állatvédő

Az állatok tartásával kapcsolatos legalapvetőbb ismeretek hiánya gyakran konfliktusok és szomorú tragédiák forrása, így a megunt kedvencek nemritkán menhelyekre, gyepmesteri telepekre vagy az utcára kerülnek. ... (0 hozzászólások)

Az állatvédelem aktuális kérdései: állatkínzás, állatrendőrség és rehabilitáció

Állatvédő

Az állatok minden korban meghatározó szerepet töltöttek be életünkben. Fogyasztói társadalmunk száguldó embere igen messze került tőlük, és ez az emberi kapcsolatok eltorzulásában is megnyilvánuló egyre súlyosabb következményekkel jár. ... (2 hozzászólások)

Cápauszony leves - milyen áron?

Állatvédő

Az Európai Unió is felismerte, hogy a járulékos halászat és a cápauszony-kereslet a kihalás szélére juttatta a cápafajok egyharmadát. ... (0 hozzászólások)

Celeb-csivava az örök vadászmezőkre távozott

Állat és ember

Loki, Mickey Rourke csivavája 17 éves korában az örök vadászmezőkre távozott. Rourke-nak nélküle kell megjelennie az Oscar-gálán. ... (0 hozzászólások)

Illegális sípályák veszélyeztetik Európa legnagyobb barnamedve-, hiúz- és farkas-populációját

Állatvédő

A síparadicsomok felépítése, az utak és infrastruktúra kialakítása az élőhelyek feldarabolásával, megszűnésével jár.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés