Arab telivér

Lófajták, lótenyésztés

Az arab telivér ma elsősorban hobbiló, de tenyésztik versenylóként is, és egyes országokban (például Lengyelország) ma is versenyeznek arabok a galoppon. ... (3 hozzászólások)

Póniló a porondon - nem a méret a lényeg

Lófajták, lótenyésztés

Ha meghalljuk, hogy ló, akkor rögtön egy hatalmas állat képe rémlik fel előttünk, pedig léteznek egészen kicsi pacik is. Aranyosak és akár egy kertben is jól elvannak. ... (1 hozzászólások)

Gidrán ló: nemzeti kincsünk

Lófajták, lótenyésztés

Vajon azért ismert lovas nemzetként Magyarország, mert van gidránunk, vagy azért kezdtünk gidránozni, mert lovas nemzet vagyunk? Nemzeti kincsünk, a gidrán a mezőhegyesi ménesben kitenyésztett lófajtáink egyike.... (0 hozzászólások)

Izlandi póni - a jellegzetes mozgású ló

Lófajták, lótenyésztés

Ez az 5 járásmódjáról híres fajta Izland szigetéről, a jégkorszak előtti időkből származik. Kialakulása a tarpán és a fjord fajtákra vezethető vissza: előbbinek a gyorsaságát, utóbbinak a finomságát köszönheti. ... (0 hozzászólások)

Welsh póni

Lófajták, lótenyésztés

Mozgásában, lovagolhatóságában, ugróképességében és a fogatsportra való alkalmasság terén is a leghasználhatóbb pónifajta. ... (0 hozzászólások)

Nóniusz: angol félvér jellegű, magyar lófajta

Lófajták, lótenyésztés

A nóniusz mezőhegyesi fajta. Angol félvér fajta, a fajtán belüli szelekció során a nehezebb, hámos típusú egyedeket helyezték előtérbe. ... (0 hozzászólások)

Shetland póni

Lófajták, lótenyésztés

Elangolosodott skót. A klasszikus póni-típus jellegzetes képviselője, amely a viharos, zord északi szigetekről származik. Manapság leginkább hobbiállatként tartják, alacsony marmagasságának köszönhetően gyerekeknek ideális. ... (0 hozzászólások)

Haflingi: nem fogod összetéveszteni más lófajtákkal!

Lófajták, lótenyésztés

A célirányos tenyésztés és a szigorú tenyésztési fegyelem következtében a legkiválóbb sportlovakéval vetekedő árakat adnak meg a haflingiért az árveréseken, s eredeti tenyészhelyéről, Tirolból szinte elterjedt az egész világon. ... (0 hozzászólások)

Norvég fjord póni, a vikingek lova

Lófajták, lótenyésztés

A norvég fjord póni minden más fajtától eltérő, egyedi megjelenésű. Feje a testtömegével arányos, széles és nagy, egyenes profilvonalú. Fülei kicsik, hegyesek, szélesen tűzöttek. ... (3 hozzászólások)

Angol telivér - az igazi sportló!

Lófajták, lótenyésztés

Az angol telivér nemes, általában egyenes profilvonalú, többnyire szép fej, nagy szemekkel és tág orrnyílásokkal. Hosszú, de gyakran egyenes és alacsonyan illesztett nyak - ilyen az angol telivér röviden. A cikkben bővebben is írunk róla!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés