Macskafajták

Macskafajták

Amit legtöbben nem is tudnak, hogy a macskákat is szelektíven tenyésztették. Persze, mindenki hallott a sziámiról és a perzsáról, de a macskákat, a kutyákkal ellentétben, nem gyakran választják fajta szerint. ... (0 hozzászólások)

Miért válassz sziámi macskát?

Macskafajták

A sziámi az egyik legősibb háziasított macskafajta az egész világon, történelme olyan színes, mint ő maga. Ragaszkodó, játékos, kedves cica, nagyon sok törődést és figyelmet igényel.... (0 hozzászólások)

A világ legmagasabb macskája

Macskafajták

A világ legmagasabb macskája egy Scarlett´s Magic névre hallgató szavanna macska. Ez a fajta egyre népszerűbb, hiszen sokaknak nagyon tetszik ez a házi cicába oltott vadmacska. ... (2 hozzászólások)

A chausie macska

Macskafajták

A chausie egy kecses, izmos macskafajta, hatalmas mérete ellenére igen szelíd és elragadó teremtés. Jól kijön a nagyobb gyerekekkel, illetve más háziállatokkal is. Fölös energiái levezetéséhez nagy területre van szüksége, ahol kedvére játszhat, szaladgálhat. ... (0 hozzászólások)

Tudtad, hogy a macska ... ?

Macskafajták

Az ailurofilia a macskák iránti rajongást jelent. A macskák párnás orra olyan mintázatban barázdált, amelz egyedi, mint az emberek esetében az ujjlenyomat. ... (0 hozzászólások)

A munchkin története, vérmérséklete

Macskafajták

A munchkin macskafajta egy természetesen előforduló, szokatlanul rövid lábakkal rendelkező macska, mely tulajdonságát egy autoszomális domináns gén okozza.... (0 hozzászólások)

A munchkin macskafajta rövid története

Macskafajták

Habár a munchkin macskát nem olyan rég fogadták el fajtaként (a TICA, nem a CFA) már évtizedek óta létezik. A munchkin egy átlagos macska, csak rövid lábakkal.... (0 hozzászólások)

Amerikai rövidszőrű macska (American Shorthair)

Macskafajták

A macskák paradicsomában, Amerikában - ahol hozzávetőleges 40 millió macska él - minden negyedik család tart valamilyen doromboló szépséget. ... (14 hozzászólások)

Török angóra cica, az ősi különlegesség

Macskafajták

A perzsa macskát és a török angórát gyakran összetévesztik egymással. Tény, hogy a két különböző fajta lényegében több évszázaddal ezelőtt keletkezett.... (4 hozzászólások)

Birman macska, a szent templommacska

Macskafajták

Az ősi legenda szerint a birman egy kék szemű istennőtől, Cun Kiang Szetől származik. Intelligens, gyöngéd, de szerfelett bohókás természetű macska. ... (18 hozzászólások)

Bejelentkezés