Macskafajták: a devon rex

Macskafajták

A devon rex macskák elragadó háziállatok és remek társaság azok számára, akik élettel és mozgással teli karakterre vágynak, mivel roppant csintalanok és állandó figyelmet igényelnek.... (0 hozzászólások)

Macskafajták: a cornish rex

Macskafajták

A Cornish Rex macskák remek háziállatok. Arisztokratikus a megjelenésük, elbűvölőek, nagyon intelligensek, rettenetesen ragaszkodóak és szelídek, ugyanakkor csintalanok, mintha soha nem öregednének meg. ... (0 hozzászólások)

A bengáli macska akár trükkökre is tanítható

Macskafajták

A bengáli macska talán az egyik legizgalmasabb macskafajta: pöttyös bunda, egzotikus vad megjelenés, fürge, intelligens, még trükkökre is betanítható. Nézd csak a videót!... (0 hozzászólások)

Milyen a tiffany cicus (Longhaired Burmilla)?

Macskafajták

Hogy segítsünk neked kiválasztani azt, hogy melyik macskafajtából válik legjobb házi kedvenc, felsorolunk néhány jellemzőt, melyet sok ember fontosnak talál egy ilyen fajta kiválasztásakor.... (0 hozzászólások)

Az abesszin cica

Macskafajták

Talán nem az egyiptomi halhatatlan macskák elődje, mint ahogy azt eredetileg gondolták, de ha valaki elég szerencsés ahhoz, hogy abesszin macskája legyen, akkor a vele kialakuló kötelék örökké megmarad. ... (0 hozzászólások)

Macskafajták: az egzotikus macska

Macskafajták

. Az egzotikus rövidszőrű macskákat „könnyen kezelhető perzsa cicaként” is szokták emlegetni, mivel az említett macskafajta nagyon hasonlít a perzsára, azzal a különbséggel, hogy rövid, nagyon puha és plüssszerű bundája van, amely olyan vastag, hogy sűrűségének köszönhetően eláll a testétől.... (0 hozzászólások)

Macskafajták: a török angóramacska profilja

Macskafajták

Az angóramacska szépségét és báját szép, selymes bundája, hosszú elegáns alakja, egyenesen álló hegyes fülei és nagy csillogó szemei miatt értékelik olyan nagyra. Ez egy ritka cicafajta (a Macskakedvelők Egyesületének 1999-es összesített regisztrációi alapján 37 fajtából a 24. helyen van), mégis évről évre új rajongókat toboroz. ... (0 hozzászólások)

A manx macskafajta profilja

Macskafajták

A közhiedelem szerint a manx macska több száz évvel ezelőttről, az Anglia partjai mentén fekvő Man szigetről származik. Mivel a szigeten számos kereskedelmi hajó dokkolt és mindegyik fedélzetén volt macska, nehéz megmondani milyen volt az eredeti őse. Az eredeti mutációban nyílvánvalóan hosszú szőrű és rövid szőrű macskák is képviseltették magukat. ... (0 hozzászólások)

Szőrtelen macskafajták

Macskafajták

A legtöbb macskatulajdonos keményen megdolgozik azért, hogy lakását megtisztítsa a macskaszőrtől. Főleg a vedlési időszak kemény... Vannak olyan tenyésztett macskafajták, amelyek kevésbé hajlamosak a szőrhullásra, ezek a szőrtelen macskák! Lessük meg őket!... (0 hozzászólások)

Legendák és mítoszok a Maine Coon macskáról

Macskafajták

Valahol a múltban, a kavargó legendákon túl ott rejtőzik a szeretett Maine Coon eredetének története. Valamikor csak Maine macskának hívták, megszületését állítólag egy Tom Coon nevű hajósinasnak köszönheti, aki macskákat gyűjtött össze partraszálláskor, és magával vitte őket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés