Macskafajták: a szfinx

Macskafajták

Bár a neve az ókori Egyiptomot juttatja eszünkbe, a szfinx egy korabeli macskafajta. Akkor szereztek róla először tudomást, mikor 1966-ban, Torontóban egy Prune nevű szőrtelen macska jött a világra. Manapság ezek a ráncos kis teremtések teljesen elkápráztatják a macskarajongókat, akik buzgón iratkoznak fel a várólistákra, csak hogy hozzájuthassanak ezen ritka szépségek egyikéhez. ... (0 hozzászólások)

A török van-macska profilja - 2. rész

Macskafajták

A török van-macska egy különleges macskafajta. Gyakran kutya-cicának emlegetik, mivel szereti a vizet és kitartóan követi a gazdiját. ... (0 hozzászólások)

A török van-macska profilja - 1. rész

Macskafajták

Egy atletikus, kutyakinézetű macskafajta, a török van arról ismert, hogy szokatlanul hajlamos a vizzel való játszásra, és arra is hogy ússzon a vízben. ... (0 hozzászólások)

A Pixie-Bob macska

Macskafajták

A Pixie-Bob macska a hiedelemmel ellentétben nem a hiúztól származik, ennek megfelelően természete sem vad. Ez a fajta türelmes, játékos, jól kijön más háziállatokkal, és bár szereti az őt körülvevő embereket, nem igazán ölben doromboló típus. ... (0 hozzászólások)

A LaPerm macskafajta profilja

Macskafajták

A LaPermnek, amely egy spontán mutációból keletkezett, göndör hosszú vagy rövid bundája és édes, barátságos természete van. ... (0 hozzászólások)

Macskafajták: a singapura

Macskafajták

Őshazájában a singapurát „csatorna-macskának" nevezték, mivel leggyakrabban a csatornákban talált menedéket. Az egykor kellemetlenkedőnek vélt kicsi macskafajta Észak-Amerika- és Európa szerte rendkívül népszerűvé vált. ... (0 hozzászólások)

A szavanna macska

Macskafajták

A szavanna macskát sokan kedvelik, hiszen egzotikus állat, megjelenése rendkívül elegáns, kecses. Noha nem kimondottan kényeztetésre vágyó jószág, nagyon ragaszkodó, emellett intelligens és tanulékony. ... (0 hozzászólások)

Hócipős (snowshoe) macska

Macskafajták

A hócipős macska elnevezését megjelenéséről kapta: pofiján egy fordított V-alakú maszk látható, lábain pedig fehér foltok, amelyek úgy néznek ki, mintha zokniba bújtatták volna őket. Szeret gazdája közelében lenni, családját imádja, de az idegenekkel szemben tartózkodó. ... (0 hozzászólások)

A Bombay macska

Macskafajták

A Bombay macskát az indiai Bombay nevű városról nevezték el (a mai Mumbai-ról). Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen. ... (0 hozzászólások)

A LaPerm macska

Macskafajták

A LaPerm macskában szelíd, gyengéd társra találsz. Hálás a simogatásért, szereti gazdája közelségét. Kíváncsi természetű, szeret játszani, remekül alkalmazkodik környezetéhez. Rövid-és hosszúszőrű változata is létezik. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés