Karthauzi macska

Macskafajták

A karthauzi macska kitűnő vadászösztönének és magas intelligenciájának köszönheti századokon keresztüli túlélését. ... (0 hozzászólások)

Havana macska

Macskafajták

A havana macska nagyon aktív, akkor érzi magát a legjobban, ha szabadon felfedezheti a kert minden zegzugát. ... (0 hozzászólások)

Ragdoll macska, alias rongybaba

Macskafajták

A ragdoll, alias rongybaba macska a nevéhez hűen viselkedik, amikor az ember kézbe veszi. A macska izmai elernyednek, teljesen elhagyja magát. Ilyenkor a kisebb fájdalmat meg sem érzi. ... (0 hozzászólások)

Szfinx macska

Macskafajták

Kétségtelenül szokni kell a látványt, a szfinx macska ugyanis szinte teljesen szőrtelen, csupasz bőrét legfeljebb hamvas pihék borítják, esetleg a farkán figyelhető meg némi csenevész szőrzet. ... (0 hozzászólások)

Ashera - avagy nem mind macska, ami nyávog

Macskafajták

2006-ban az a hír járta, hogy az ASHERA™ macskát, mint a legújabb "egzotikus" állatot, az ázsiai leopárd macska és az afrikai szervál keresztezéséből tenyésztették ki. Világszenzációnak számított, és nagyon keresett lett az új csodatenyészet. De kiderült, hogy "bajsza van a menyasszonynak"... ... (0 hozzászólások)

Farok nélkül születik a Man-szigeti macska: itt a manx videón!

Macskafajták

Az Atlanti-óceán melléktengerében, az Ír-tengerben található Man-sziget lakói fölöttébb büszkék macskájukra, a manxra, olyannyira, hogy a sziget jelképéül is ezt a fura megjelenésű, különleges cicát választották. Rendkívül ügyes, értelmes, "talpraesett" állat.... (4 hozzászólások)

Burma macska: humoros és vidám

Macskafajták

A burma macska keleti eredetű. Állítólag valamikor réges-régen Burmában kizárólag a gazdagok - és a kolostorok - tartották, és szent állatként tisztelték. ... (3 hozzászólások)

Rex macska: a mutáns cicó

Macskafajták

A rex macska napjaink egyik legkülönlegesebb megjelenésű cicája. Egyedülálló rövid, göndör szőrzete tulajdonképpen nem is emberi beavatkozásnak köszönhető. ... (3 hozzászólások)

Sziámi macska: mutáció vagy az aranymacska leszármazottja?

Macskafajták

Sir Owen Gould, az V. Rama sziámi király mellett szolgálatot teljesítő brit nagykövet figyelt fel ezekre a macskákra 1884-ben. A sziámi macska egyesek szerint mutáció, mások úgy vélik, a nyugat-afrikai aranymacska leszármazottja. ... (43 hozzászólások)

Abesszin macska, a miniatűr puma

Macskafajták

Azt tartják, az abesszin macska a fáraók szent macskájától származik, de sokkal valószínűbb, hogy tudatos és gondos tenyésztői munka eredménye. ... (11 hozzászólások)

Bejelentkezés