- -

Elkészült a kihalófélben lévő egzotikus madarak százas listája

Díszmadarak

A Londoni Zoológiai Társaság és a Yale Egyetem szakemberei összeállították a kihalás által leginkább fenyegetett ritka madarak százas listáját.... (0 hozzászólások)

Elindult az idei Tavaszi madárles

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International 2006-ban indította útjára Tavaszi madárles (Spring Alive) elnevezésű, februártól júniusig tartó játékos madárvonulás-figyelő programját.... (0 hozzászólások)

Túzok a 2014 év madara

Díszmadarak

A túzok (Otis tarda) hazánk és Európa legnagyobb termetű röpképes madara, a pusztai táj szimbóluma. Nyugat-Európa legtöbb országából kipusztult.... (0 hozzászólások)

Két mentett egerészölyv költözött a Budakeszi Vadasparkba

Díszmadarak

A két szárnyaszegett madár a Fővárosi Állat- és Növénykertből érkezett a vadasparkba.A madarak mentettek, mindkettő a szárnyán sérült meg.... (0 hozzászólások)

A világ első videofelvételei parlagi sas fészkéből

Díszmadarak

Az idei költési szezonra a világon első alkalommal kerültek webkamerák egy vadon élő parlagisas-pár fészkébe a Jászságban.... (0 hozzászólások)

Új, igen ritka bagolyfajt fedeztek fel

Díszmadarak

Új, igen ritka bagolyfajt fedeztek fel Ománban holland kutatók. Sikerült lefotózniuk, a hangját is felvették, már csak a genetikai vizsgálat van hátra.... (0 hozzászólások)

Koronásdaru-fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban

Díszmadarak

Négy fiókával gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark szürkenyakú koronásdaru (Balearica regulorum) családja.... (0 hozzászólások)

Miért éppen kanárit?

Díszmadarak

Nehogy azt higgyük, hogy csak az idős embereknek nyújt kellemes társaságot a kanári. Ez a formás, izgő-mozgó madárka csodálatos áriával, kellemes lényével otthonunkba hozza a természet egy kis darabját.... (0 hozzászólások)

Nemespapagáj (Eclectus roratus)

Díszmadarak

A nemespapagáj (Eclectus roratus) nyugodt lény, erőteljes hangját többnyire csak este lehet hallani.... (0 hozzászólások)

Új madárfaj, kis geze bukkant fel Magyarországon

Díszmadarak

Hazánkban eddig nem látott madárfaj, egy kis geze akadt hálóba hétfőn a hortobágyi halastavon működő Hortobágyi Vonuláskutató Állomáson.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés