- -

Zöldszárnyú ara: hangos, de ragaszkodó

Díszmadarak

Aki kibírja a hangját, annak hű barátja lesz a zöldszárnyú ara. Párzás közben azt kiabálja, hogy aaara-ra... ... (0 hozzászólások)

Újabb sasmérgezés történt – ezúttal megmenekült egy áldozat

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány meghívja Önöket a mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedésére.... (0 hozzászólások)

Húsvéti állatok: csibe, kacsa és nyuszi

Díszmadarak

A kiscsibék, kiskacsák és nyuszik régóta jelképei a húsvétnak és a tavasz érkezésének. Azonban Marc Morrone szakértő szerint, jól át kell gondolnod ezen állatok igényeit, mielőtt az otthonodba viszel egyet.... (0 hozzászólások)

Két nem mindennapi csibe a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Díszmadarak

Két emu csibe kelt ki a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságok tíz napja látták meg a napvilágot.... (0 hozzászólások)

A lugasépítők: a madárvilág Casanovái

Díszmadarak

A lugasépítő madarak gazdagon díszített lugasokat építenek, így próbálják elcsábítani a tojókat. A díszítéshez bármit felhasználnak, ami elég színes és fényes ahhoz, hogy magára vonzza a figyelmet. A hímek csalfák: sok tojót elcsábítanak, de egyik mellett sem maradnak meg. ... (0 hozzászólások)

A kakukk változatai

Díszmadarak

A kakukk költöző madár,  a kakukkfélék családjába tartozik. A kakukkalakúak rendejébe a kakukkfélék mellett még besorolandók a turákófélék.... (0 hozzászólások)

Hogyan szaporodnak a madarak?

Díszmadarak

Úgy tűnik, hogy a madarak többsége, azaz csaknem kilencven százaléka, természetüknél fogva monogám kapcsolatban élnek, vagyis a párzási időszakban csak egy párt választanak maguknak. Ráadásul, egyes madarakról úgy vélik, hogy egész életük során megmaradnak társuk mellett.... (0 hozzászólások)

Szavazzuk meg a 2012-es év madarát!

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az eddigiektől eltérően idén a lakosságra bízza a 2012-es év madarának kiválasztását.... (1 hozzászólások)

Az európai tengelic madár (Carduelis carduelis)

Díszmadarak

Az európai tengelicet a XIX.-ik században telepítették be Ausztráliába, egyike a csak két ‘igazi pintynek’ Ausztráliában (a másik a zöldike).... (0 hozzászólások)

A mezei pacsirta (Alauda arvensis)

Díszmadarak

A mezei pacsirta, tudományos nevén Alauda arvensis, egy kis szürkés-barna verébféle madárfaj, melynek a felsőteste csíkozott a hasa pedig piszkosfehér. Körülbelül 16-18 cm hosszú, a hímnek szélesebb szárnyai vannak, mint a tojónak.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés