- -

Hogyan tanítsuk beszélni a papagájt?

Gondozás

Főleg a papagájok ismertek arról a képességükről, hogy képesek lemásolni egy nagyon sajátos hangfajtát a környezetükben: az emberi beszédet. Sok türelemmel megtaníthatjuk kedvenc madarunkat beszélni. ... (0 hozzászólások)

Hogy építs madárházat?

Gondozás

Ha szeretnél egy biztonságos helyet biztosítani a kertedbe látogató madaraknak, építs számukra madárházat! Itt találsz néhány hasznos tippet a madárház építésére vonatkozóan. ... (0 hozzászólások)

Mi legyen a madár kalitkájában?

Gondozás

Ha madarat szeretnél tartani, fel kell készülnöd a fogadására. Milyen legyen a kalitka? Az alábbi rövid összefoglalóból megtudhatod, mik a legfontosabb kellékek, amikkel számolnod kell. ... (0 hozzászólások)

Top 10: Legfinomabb madárételek

Gondozás

Fantasztikus lehetőség a kapcsolatotok építésére, ha megosztod az ebédedet a madaraddal, de tudtad, hogy ez a madarad egészségét is szolgálhatja? ... (0 hozzászólások)

Partifecske költőfalak rekonstrukciója növényzettisztítással

Gondozás

A partifecskéknek növényzetmentes, szabadon megközelíthető falfelületre van szükségük ahhoz, hogy költeni tudjanak. Fészeklőhelyeiket nem csak az erózió és az illegális homokkitermelés fenyegeti, hanem a növényzet is eredményezhet élőhelyvesztést. ... (0 hozzászólások)

A szobában fészkel egy füstifecske család?

Gondozás

"Lassan, de biztosan egy fészek épült fel a hálószoba fala és az ajtó között. Néhány éve költöztek be és idén is visszajöttek." 2009 nyarán érkezett a hívás az MME-be egy főváros környéki településről, amiben a telefonáló egy érdekes jelenségről számolt be kollégáinknak. Évek óta a lakásában költ egy füstifecske pár és most, 2010-ben is visszatértek. ... (0 hozzászólások)

Egészséges guanó, egészséges madár

Gondozás

Mivel a madarak közelebb állnak a vadvilági életmódhoz, mint egyéb kisállatok, és sokszor más állatok prédáivá válnak, ezért nagyon jól álcázzák, ha betegek. Sajnos ez legtöbbször kétségeket okozhat a gondok észrevételében, ezért állapotuk megfigyelése kreativitást igényel gazdáiktól. ... (0 hozzászólások)

Öncsonkító madarak: a tolltépés okai, kezelése és megelőzése

Gondozás

A tolltépés olyan probléma, mely láttán a madár gazdája többnyire csak a fejét vakargatja. ... (0 hozzászólások)

Szabadon a szobában: a biztonságos madárröptetés receptje

Gondozás

Minél kisebb egy madár, annál nagyobb szabad térre és mozgásra van szüksége. Különösen igaz ez a papagájokra! Ha kalitkában él is, egy szerető gazdi minden nap kiengedi kis időre szabadon repkedni tollas barátját. De nem mindegy, milyen körülmények közé! ... (2 hozzászólások)

Miért tépi ki a madár a tollait?

Gondozás

Az egészséges madár tolla fényes, puha és ragyogó színű. Ha a madarunk megbetegszik, azt legelőször a tollain vesszük észre: kopottá, tépetté és fénytelenné válnak, és a madár nem ritkán tépni kezdi őket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés