Párban érzi jól magát a zebrapinty

Díszmadarak

A háziasított zebrapiny viselkedése némileg eltér vad őseiétől. A madár párkapcsolatban érzi jól magát, a magányosan tartott zebrapinty csak kínlódik a kalitkában.... (0 hozzászólások)

Miért ne tartsd a konyhában a papagájt?

Gondozás

Mivel a legtöbb család kedvenc "találkozóhelye" a konyha, azt gondolhatnánk, hogy madarunknak is itt lesz a legjobb... ... (7 hozzászólások)

Életmentő madáretetés

Örökbefogadás, vásárlás

A leesett hó és a nagy fagy erőpróba elé állítja madarainkat a tél közepén. A természetvédő szakemberek számos helyen segítik a ragadozó madarak túlélését. Segítsünk mi is! ... (5 hozzászólások)

A bagoly, mint háziállat?

Dísztyúkok

Eljátszottam a gondolattal, hogy baglyot tartsak még a kollégiumi éveim alatt. De kicsit utánanézve, közelről megtekintve őket, elvetettem az ötletet. A bagoly tartás túl nagy kihívás.... (3 hozzászólások)

Hogyan tartsunk jól zebrapintyet?

Díszmadarak

Hazánkban a hullámos papagáj után a zebrapinty a leggyakrabban tartott szobamadár. A nem kellő gondossággal összeállított tenyészpároknak gyakran kel ki tollhibás, lábhibás, csőrhibás utódja, ami egyértelműen a szakszerűtlen tenyésztés következménye. ... (4 hozzászólások)

Rizspinty: szép, intelligens és rendkívül szívós

Díszmadarak

Sokan nem is tudják, hogy a papagájokhoz hasonlóan a rizspintyeket is nevelik kézzel és tartják játékos háziállatként. Nem állítjuk, hogy elterjedt, de mindenképpen érdekes. Ismerkedjünk meg vele! ... (0 hozzászólások)

A Föld 10 legszínesebb madara

Díszmadarak

A külső éppen olyan nagy szerepet kap a madaraknál, mint az embereknél, sőt! A hím madarak tollazata a hódításuk alapja, a nőstények szinte elbújhatnak mellettük. Persze ennek is megvan az oka. Na de melyik a Föld 10 legszínesebb madara?  ... (0 hozzászólások)

2 gyors tipp madárápolásához

Gondozás

A madár ápolása egyszerű feladat lehet, ha hozzászoktatod kedvencedet a különböző tevékenységekhez. Fontos a játékosság, a dicséret és persze a sok türelem. Ha nem sürgetsz semmit, madarad ápolása hamarosan mindkettőtök számára rutinná válik. ... (0 hozzászólások)

A holló a halál hírnöke?

Díszmadarak

A közönséges holló (Corvus corax) - a mitológia és a költészet kedvelt alanya - egy intelligens ragadozómadár. Kitűnő akrobata, és bár dögevőként ismerjük, ragadozónak sem utolsó. ... (0 hozzászólások)

Hogyan szoktassuk le a papagájt a rikácsolásról?

Viselkedés

Ha a papagáj néha-néha felrikkant, vagy tíz-húsz percen át csipog és csiripel, az még nem jelent problémát. De ki képes elviselni a naphosszat tartó, iszonyú rikácsolást? Szoktassuk le róla! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés