Szavazzuk meg a 2012-es év madarát!

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az eddigiektől eltérően idén a lakosságra bízza a 2012-es év madarának kiválasztását.... (1 hozzászólások)

A mezei pacsirta (Alauda arvensis)

Díszmadarak

A mezei pacsirta, tudományos nevén Alauda arvensis, egy kis szürkés-barna verébféle madárfaj, melynek a felsőteste csíkozott a hasa pedig piszkosfehér. Körülbelül 16-18 cm hosszú, a hímnek szélesebb szárnyai vannak, mint a tojónak.... (0 hozzászólások)

Látogasson el a Madárkertbe!

Díszmadarak

A hazai állatbemutató helyek közt még újdonságnak számít a kert fő profilja, az egzotikus, Európában leginkább csak díszmadárként tartott madarak megismertetése a látogató közönséggel.... (0 hozzászólások)

A kontyos feketeharkály (Dryocopus pileatus)

Díszmadarak

Talán a legnagyobb észak-amerikai harkály, a kontyos feketeharkály, fellelhető az erdőkben nagyobb korhadt fákon, ahol többek közt lóhangyákra vadászik. ... (0 hozzászólások)

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?... (0 hozzászólások)

Párban érzi jól magát a zebrapinty

Díszmadarak

A háziasított zebrapiny viselkedése némileg eltér vad őseiétől. A madár párkapcsolatban érzi jól magát, a magányosan tartott zebrapinty csak kínlódik a kalitkában.... (0 hozzászólások)

Miért ne tartsd a konyhában a papagájt?

Gondozás

Mivel a legtöbb család kedvenc "találkozóhelye" a konyha, azt gondolhatnánk, hogy madarunknak is itt lesz a legjobb... ... (7 hozzászólások)

A bagoly, mint háziállat?

Dísztyúkok

Eljátszottam a gondolattal, hogy baglyot tartsak még a kollégiumi éveim alatt. De kicsit utánanézve, közelről megtekintve őket, elvetettem az ötletet. A bagoly tartás túl nagy kihívás.... (3 hozzászólások)

Hogyan tartsunk jól zebrapintyet?

Díszmadarak

Hazánkban a hullámos papagáj után a zebrapinty a leggyakrabban tartott szobamadár. A nem kellő gondossággal összeállított tenyészpároknak gyakran kel ki tollhibás, lábhibás, csőrhibás utódja, ami egyértelműen a szakszerűtlen tenyésztés következménye. ... (4 hozzászólások)

Rizspinty: szép, intelligens és rendkívül szívós

Díszmadarak

Sokan nem is tudják, hogy a papagájokhoz hasonlóan a rizspintyeket is nevelik kézzel és tartják játékos háziállatként. Nem állítjuk, hogy elterjedt, de mindenképpen érdekes. Ismerkedjünk meg vele! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés