2 gyors tipp madárápolásához

Gondozás

A madár ápolása egyszerű feladat lehet, ha hozzászoktatod kedvencedet a különböző tevékenységekhez. Fontos a játékosság, a dicséret és persze a sok türelem. Ha nem sürgetsz semmit, madarad ápolása hamarosan mindkettőtök számára rutinná válik. ... (0 hozzászólások)

A holló a halál hírnöke?

Díszmadarak

A közönséges holló (Corvus corax) - a mitológia és a költészet kedvelt alanya - egy intelligens ragadozómadár. Kitűnő akrobata, és bár dögevőként ismerjük, ragadozónak sem utolsó. ... (0 hozzászólások)

Hogyan szoktassuk le a papagájt a rikácsolásról?

Viselkedés

Ha a papagáj néha-néha felrikkant, vagy tíz-húsz percen át csipog és csiripel, az még nem jelent problémát. De ki képes elviselni a naphosszat tartó, iszonyú rikácsolást? Szoktassuk le róla! ... (0 hozzászólások)

Szabadon a szobában: a biztonságos madárröptetés receptje

Gondozás

Minél kisebb egy madár, annál nagyobb szabad térre és mozgásra van szüksége. Különösen igaz ez a papagájokra! Ha kalitkában él is, egy szerető gazdi minden nap kiengedi kis időre szabadon repkedni tollas barátját. De nem mindegy, milyen körülmények közé! ... (2 hozzászólások)

Hulló falevél: komposzt játék tyúkoknak

Gondozás

A csirkéknek is kell valami elfoglaltság, hogy ne unatkozzanak! Itt az ősz, ez a legjobb idő arra, hogy gyűjts nekik pár olyan dolgot, amellyel remekül elszórakoznak! ... (2 hozzászólások)

Tollas barátaink - fontos tanácsok madártartóknak

Gondozás

A madarak táplálását az adott madárfaj és a konkrét egyed szükségletei, igényei szerint kell kialakítani. Nagyon fontos, hogy a madár fajának, korának megfelelő, jó minőségű, változatos táplálék friss és szennyeződésmentes legyen. Hogyan és mivel etessük? Hogyan ügyeljünk tollazatára? Hogyan szaporítsuk?... (1 hozzászólások)

Kalitka vagy volier legyen a madár otthona?

Örökbefogadás, vásárlás

Kalitkába vagy volierbe tegyük madarunkat? Lehet ebbe is és abba is. Hagyományosan a legtöbb hobbi madártartó a kalitkát választja, és csak a tenyésztők, és az extra lakásmérettel rendelkezők részesítik előnyben a voliert, vagyis a röpdét.... (1 hozzászólások)

Halálos ellenségek a madárkertben

Díszmadarak

Rágcsáló, belső élősködő vagy vírusfertőzés. Bármelyikkel számolhatunk, ha madarakat tartunk, így nem árt, ha tudjuk, hogyan védekezhetünk ellenük. Praktikus tanácsok a cikkben! ... (4 hozzászólások)

Gazdasági fürjek: japán fürj és fáraó fürj

Díszmadarak

A gazdasági fürjeket leginkább hobbiméretű tenyészetekben tartják gazdasági céllal, olyan mennyiségben, amennyi a családi szükségletek kielégítésére elegendő. De persze felbukkannak díszmadárként is... ... (19 hozzászólások)

Törpepapagáj: agresszív szerelmesek?

Díszmadarak

A törpepapagáj nem mindig olyan kedves, mint ahogy azt a neve sugallja: "lovebird", ha megorrol a társára, agyonveri vagy megcsonkítja... ... (6 hozzászólások)

Bejelentkezés