10 jó tanács a papagáj gondozásához

Gondozás

Mivel a papagájok a világ legértelmesebb madarai közé számítanak, örömmel tanulnak meg kisebb mutatványokat.... (0 hozzászólások)

Nemespapagáj (Eclectus roratus)

Díszmadarak

A nemespapagáj (Eclectus roratus) nyugodt lény, erőteljes hangját többnyire csak este lehet hallani.... (0 hozzászólások)

Ezek a díszmadarak kedvenc magkeverékei

Gondozás

Újra és újra visszatérő kérdések közt szerepel, hogy mivel, miként etessük madarunkat, hogy az a lehető legoptimálisabb táplálékokat kapja.... (0 hozzászólások)

Előkészítik a fehér gólyák fészkelését Nógrádban

Gondozás

Március végére, április elejére érkezik vissza a telelésből a fehér gólya állomány nagy része Magyarországra, így az új fészektartó állványok kihelyezését, a régiek karbantartását legkésőbb március végére be kell fejezni.... (0 hozzászólások)

A leggyakoribb papagájbetegségek

Gondozás

Minden nap ellenőrizzük, hogy papagájunk rendesen eszik és iszik-e, megváltozott-e a viselkedése, esetleg többet alszik-e a szokásosnál.... (0 hozzászólások)

A zebrapinty etetése

Díszmadarak

A zebrapinty táplálékának négy fő alkotóeleme van: magok, magkeverékek, zöldeleségek, lágyeleségek, ásványi anyagok.... (0 hozzászólások)

A madáretető fontos kiegészítője az itató

Gondozás

Az odúk mellett az etetők legfontosabb kiegészítője a madáritató. Legyen bár fagy, a jégtől megszabadított, frissen feltöltött itatótálcákat - télen ezek a legkönnyebben kezelhetőek - az etetőre járó madarak előszeretettel használják nemcsak ivásra, de fürdésre is.... (0 hozzászólások)

A kolibrik esőben is repülnek?

Díszmadarak

Azt gondolhatnánk, hogy a kolibriknek nehézséget okoz az eső, hiszen a pár grammos madarakat vízzel teli luftballon gyanánt éri egy esőcsepp. Amerikai biológusok azonban ennek ellenkezőjét állapították meg - a parányi madarak még zuhogó esőben is képesek a virágok előtt lebegve nektárt szívogatni.... (0 hozzászólások)

Miért olyan változatosak a madarak?

Díszmadarak

A kutatók rájöttek, miért tér el olyan nagyon a madarak éneke és színezete - még akkor is, ha egy területen élnek.... (0 hozzászólások)

Vörös riasztás – itassuk a madarakat!

Gondozás

A beköszöntő kánikula nemcsak az emberek, de a városlakó madarak és emlősök számára is nehéz időszak. A térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken a mostani szárazságban nagy területek maradnak szabad vízfelület nélkül, ahol az állatok szomjukat olthatnák vagy fürdéssel felfrissülhetnek. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés