A leggyakoribb papagájbetegségek

Gondozás

Minden nap ellenőrizzük, hogy papagájunk rendesen eszik és iszik-e, megváltozott-e a viselkedése, esetleg többet alszik-e a szokásosnál.... (0 hozzászólások)

A zebrapinty etetése

Díszmadarak

A zebrapinty táplálékának négy fő alkotóeleme van: magok, magkeverékek, zöldeleségek, lágyeleségek, ásványi anyagok.... (0 hozzászólások)

A madáretető fontos kiegészítője az itató

Gondozás

Az odúk mellett az etetők legfontosabb kiegészítője a madáritató. Legyen bár fagy, a jégtől megszabadított, frissen feltöltött itatótálcákat - télen ezek a legkönnyebben kezelhetőek - az etetőre járó madarak előszeretettel használják nemcsak ivásra, de fürdésre is.... (0 hozzászólások)

A kolibrik esőben is repülnek?

Díszmadarak

Azt gondolhatnánk, hogy a kolibriknek nehézséget okoz az eső, hiszen a pár grammos madarakat vízzel teli luftballon gyanánt éri egy esőcsepp. Amerikai biológusok azonban ennek ellenkezőjét állapították meg - a parányi madarak még zuhogó esőben is képesek a virágok előtt lebegve nektárt szívogatni.... (0 hozzászólások)

Miért olyan változatosak a madarak?

Díszmadarak

A kutatók rájöttek, miért tér el olyan nagyon a madarak éneke és színezete - még akkor is, ha egy területen élnek.... (0 hozzászólások)

Vörös riasztás – itassuk a madarakat!

Gondozás

A beköszöntő kánikula nemcsak az emberek, de a városlakó madarak és emlősök számára is nehéz időszak. A térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken a mostani szárazságban nagy területek maradnak szabad vízfelület nélkül, ahol az állatok szomjukat olthatnák vagy fürdéssel felfrissülhetnek. ... (0 hozzászólások)

Milyen a jó madáreleség? Táplálkozási tanácsok papagájoknak

Gondozás

A papagáj alaptakarmányát feltétlenül ki kell egészítenünk zöldséggel, gyümölccsel, vitaminnal, ásványi anyaggal, valamint állati és növényi fehérjével.... (0 hozzászólások)

Miért térnek haza a galambok?

Viselkedés

Robotot küldött a tudomány a világűr mélyébe, felfedte élőlények genomját, az azonban még mindig zavarba ejti, hogy mi vezérli haza a galambot.... (0 hozzászólások)

Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor?

Gondozás

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A madáretetés a legtöbb fajt érintő, majdnem hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon.... (0 hozzászólások)

A hullámos papagáj csőrének leggyakoribb betegségei

Gondozás

A hullámos papagáj az egyik legkedveltebb díszmadár. Ahhoz, hogy sokáig a család tagja lehessen vigyáznunk kell egészségére, melybe a csőrbetegségek elkerülése is beletartozik.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés