- -

Véletlenül kacsákat költött ki a tyúkanyó

Viselkedés

Véletlenül "félrekotlott" egy tyúk Nagy-Britanniában: kacsákat költött ki.... (0 hozzászólások)

Mit tegyünk az autónkat támadó madarak ellen?

Viselkedés

Számos madárfajnál megfigyelhető jelenség, hogy a tavasszal, a költési időszak kezdetekor a tükröződő felületeket - autók visszapillantóját és szélvédőjét vagy házak, irodák ablaküvegét - „támadják” csipkedik, kopogtatják. Mit tehetünk, hogy megóvjuk értékeinket?... (0 hozzászólások)

A világ egyik legszebb természeti jelensége a daruvonulás

Viselkedés

A daru az 1910-es években még költött Magyarországon, majd a fészkelő-állomány eltűnését követően néhány ezer példányos őszi és tavaszi vonulóként jelent meg nálunk évről-évre. Daruvonulás videón.... (0 hozzászólások)

Afrikában folytatódik a BirdLife International madármegfigyelő versenye

Viselkedés

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International az idén először Dél-Afrikában is megszervezi a nagy sikerű Spring Alive programsorozatot. ... (0 hozzászólások)

Egy bagoly szellemét fotózta le

Viselkedés

Amikor egy madár csapódik az ablaküvegnek, mindig picit eszünkbe juttatja, nem csak mi vagyunk olyan lükék ezen a bolygón. ... (0 hozzászólások)

Új webkamerákat szerelt fel az MME

Viselkedés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) újabb webkamerákat szerelt fel madárfészkek és odúk mellé. A szervezet és közreműködő partnerei segítségével már 7 helyszínen követhetjük nyomon a madarak mindennapjait.... (0 hozzászólások)

SmartBird - a robotmadár

Viselkedés

Egy kifejlesztett robotmadár mozgása megtévesztésig hasonlít a sirály repüléséhez. Éppúgy repül, automatikusan leszáll és a tájékozódáshoz a fejét is forgatja.... (0 hozzászólások)

Miért tud repülni a madár?

Viselkedés

Minden madár ugyanabban a kis szögben mozgatja szárnyát, és bár apró dolognak tűnik, tulajdonképpen ez a repülés kulcsa. A szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy az első madarak azért tanulhattak meg repülni, mert a szárnyukat a megfelelő hegyesszögben csapkodták. És ez ma sincs másként... ... (0 hozzászólások)

Madárhangok videóval

Viselkedés

Ha elég sokat figyeled a különféle madárfajokat, játszi könnyedséggel azonosítani tudod majd a madárhangokat. A madárhangok nyugtatnak, próbáld ki! ... (0 hozzászólások)

Akransasban rengeteg rigó pusztult el szilveszterkor

Viselkedés

Legalább ötezer rigó pusztult el szilveszterkor egy kisvárosban az Egyesült Államokban. A madarak tömegében hullottak alá az égből az óévbúcsúztató éjszakán - jelentették be a Beebe nevű városka vezetői hétfőn.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés