A vakvezető kutyával közlekedők is segítségre szorulnak

Állat és ember

A kutyák színtévesztők és nem lehet megtanítani őket a számok felismerésére, éppen ezért a vakvezető kutyával közlekedő látássérülteknek is szükségük van a járókelők segítségére például ahhoz, hogy a helyes buszra szálljanak fel, vagy átkeljenek a zebrán - hívta fel a figyelmet a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a Fehér bot világnapja alkalmából.... (0 hozzászólások)

Tacskó és vizsla falinaptár 2013

Állat és ember

Tavaly sok-sok boldog vizslatulajdonos javaslatára a Futrinka Egyesület elkészítette az első Vizslás falinaptárat! A nagy sikerre való tekintettel készítettünk hát 2013-as tacskós, vizslás naptárat is! :)... (0 hozzászólások)

Az oroszlánok szerelmese - Hazánkban tölti nyugdíjas éveit a hollywoodi állatidomár

Állat és ember

A Távol Afrikától című filmhez oroszlánokat és kutyákat idomított, a cserfes kismalacról szóló Babe második részében a csimpánz családot tanította be, Francis Ford Coppola Drakulájában állatgondozóként is szerepelt. Filmes emlékeit idézte föl.... (0 hozzászólások)

Új gyógyszerek készülhetnek hüllőméregből

Állat és ember

Egyes hüllők mérgét már most is használják gyógyszerek előállítására, de közvetlen emberi alkalmazásra általában halálosak ezek a vegyületek. A kígyók és gyíkok "újrahasznosított" toxinja azonban biztonságos lehet - állítják liverpooli kutatók.... (0 hozzászólások)

Hat éve őrzi gazdája sírját egy németjuhász

Állat és ember

Hat éve őrzi hűségesen gazdája sírját egy németjuhász kutya Argentínában, pedig csupán egyetlen esztendőt élt vele.... (0 hozzászólások)

Kutya lőtte meg gazdáját

Állat és ember

Kutyája lőtt meg egy vadászt Franciaországban olyan súlyosan megsebesítve, hogy a férfi jobb kezét amputálni kellett.... (0 hozzászólások)

Életveszélyes kígyót fogott a nagyi konyhai csipesszel

Állat és ember

Egy aprócska, ám annál veszélyesebb kígyót fogott egy nő kertjében- nem mással, mint egy konyhai ételfogó csipesszel. Nem meglepő, de nem tudta, mire bukkant kertjében.... (0 hozzászólások)

Csillagkúton járt Szabó Zsófi kutyája

Állat és ember

Újdonsült kis kedvencével érkezett a Jóban Rosszban stúdiójába a nyári szünet utáni első forgatási napon Szabó Zsófi. A Gyémánt névre keresztelt pár hónapos agár azonnal a stáb szívébe lopta magát, így valószínűleg gyakori vendég lesz a stúdióban.... (0 hozzászólások)

A kutyás családok gyerekei egészségesebbek

Állat és ember

Többé már nem lehet válaszút elé állítani valakit, hogy: Vagy a gyerek vagy a kutya! Nem jelent akkor egészségügyi kockázatot a kutya jelenléte, sőt! A kutyás családok gyerekei egészségesebbek is.... (0 hozzászólások)

Városnéző körutat tett a nyíregyházi kenguru szökevény

Állat és ember

Nem mindennapi szökevény bujkált a betondzsungelben a nyíregyházi hajnal leple alatt. Egy kenguru lépett meg a Nyíregyházi Állatparkból, a szökellő szökevényt először egy autós pillantotta meg a Sóstói úti felüljárón, hajnal egy körül.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés