Oroszlánt, zebrát és krokodilt is tartanak háziállatként a britek

Állat és ember

Oroszlánt, tigrist, krokodilt, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek - derült ki egy új felmérésből.... (0 hozzászólások)

Szeretnél sasfiókát simogatni?

Állat és ember

Május végére kelnek ki a parlagisas-tojásokból a fiókák és a fészkekben cseperedésnek indulnak a most még fehér, pehelytollas madárkák. A Nemzetközi Gyermeknapon testközelből is megfigyelhetők lesznek.... (0 hozzászólások)

Megnyílt a nagyközönség előtt az új pécsi állatkert

Állat és ember

Átadták a látogatóknak pénteken az 1,8 milliárd forintos beruházással kialakított új pécsi állatkertet.... (0 hozzászólások)

Átadták Magyarország legnagyobb dinoszauruszparkját

Állat és ember

Dinoszauruszparkot adtak át szerdán a veszprémi állatkertben, az ország legnagyobb őslényparkjában harminc életnagyságú szobor látható.... (0 hozzászólások)

A Mancs őrjárat kutyafajtáit a sztárok is imádják!

Állat és ember

Egy kutya kedves játszópajtás, hűséges társ, családtag vagy épp figyelmes házőrző, ha arra van szükség, de ha úgy alakul, akár életet is menthet. Álljanak itt a világ legkedveltebb kutyafajtái és sztárgazdáik.... (0 hozzászólások)

Május 20-án nyílik meg az új pécsi állatkert

Állat és ember

Május 20-án nyílik meg a nagyközönség előtt a régi létesítmény helyén kialakított új pécsi állatkert, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással alakítottak ki - jelentette be a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.... (0 hozzászólások)

Új látványosságokkal és állatokkal ünnepel az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark

Állat és ember

A Dél-Amerika és az Andok állatvilágát bemutató látványossággal, új állatokkal, valamint számos érdekes programmal és kedvezménnyel várja a látogatókat az idén húszéves Nyíregyházi Állatpark.... (0 hozzászólások)

Gondozó nevel egy pingvinfiókát a Szegedi Vadasparkban

Állat és ember

Gondozója nevel egy pápaszemes-pingvinfiókát (Spheniscus demersus) a Szegedi Vadasparkban, a néhány hetes madár az első kritikus időszakot átvészelve szépen cseperedik - közölte Veprik Róbert igazgató.... (0 hozzászólások)

Módosították a vadvédelmi törvényt

Állat és ember

A tájegységi vadgazdálkodás szabályait teremti meg az Országgyűlés által kedden elfogadott, a vad védelmével, a vadgazdálkodással, valamint a vadászattal összefüggő törvények módosítása. A jogszabály rendelkezik arról, hogy tájegységenként egy fővadászt kell kijelölni; bővíti a tiltott vadászati eszközök körét; létrehozza az Országos Trófeabíráló Testületet; valamint változtat a vadkárra vonatkozó szabályokon.... (0 hozzászólások)

Legyen az IC mindenkié! A kisállattartóké is...

Állat és ember

Állattartók egy csoportja azt szeretné elérni, ha Magyarországon is lehetne helyjegyes vonaton kisállatot szállítani - kulturáltan, senkit nem zavarva, ahogyan ezt sok más országban is meg lehet oldani. Ezért internetes aláírásgyűjtésbe kezdtek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés