Állatvédők és lovaskocsi-hajtók harca Rómában

Állatvédő

Az olasz bíróság dönt az állatvédők és lovaskocsi-hajtók közötti ádáz küzdelemben, amely Róma utcáin nemrégiben verekedéssé fajult.... (0 hozzászólások)

Életbe lépett a szigorúbb állattartási törvény

Állatvédő

Augusztus 1-től szigorodnak az állattartási szabályok, az állatvédelmi bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nő, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet majd szabni.... (0 hozzászólások)

Még öt hónapunk van kutyánk csipezésére

Állatvédő

Tilos a kutyák fülének csonkítása augusztus 1-jétől, és farokkurtításra is csak az állat hétnapos koráig lesz lehetőség mostantól; az ebek csippel történő megjelölésére azonban még van öt hónapjuk a gazdáknak.... (0 hozzászólások)

Műholdas nyomjelzőket tettek parlagi sasokra

Állatvédő

Négy fiatal parlagi sas kapott elsőként műholdas nyomjelző eszközt a Körös-Maros Nemzeti Park területén a januártól induló újabb parlagisas-védelmi program keretében, amelynek során 2012-től 2015-ig harminc fiatal madárra szerelnek adóvevőt Magyarországon.... (0 hozzászólások)

Jótékonysági koncert az Állatvédőrség javára!

Állatvédő

Egy különleges jótékonysági koncertre hívunk Titeket, július 22-én, a Tópartra. Csodálatos környezetben, a Vajdahunyad vára tövében, színvonalas mini-koncerteket hallgatva segíthetsz négylábú barátainkon.... (0 hozzászólások)

Az állatokat is megviseli a nagy meleg

Állatvédő

Nemcsak az embereket, a növény- és állatvilágot is megviseli a napok óta tartó hőség. Az egyik legfontosabb teendő ilyenkor az állatok itatása.... (0 hozzászólások)

Tengerbe dobták a homárt, amit rendeltek

Állatvédő

Egy német házaspár ahelyett, hogy elfogyasztotta volna a homárokat, amiket rendeltek, inkább a tengerbe engedték őket.... (0 hozzászólások)

Állatkínzással vádolták a huszárruhás magyarokat

Állatvédő

Huszárruhás magyarokat vettek őrizetbe Svédországban - állatkínzás ürügyén július elején. A lovasokat "Északi portya" nevű útjuk teljesítése közben jelentették fel az állatvédők - mondván rosszul bánnak lovaikkal.... (0 hozzászólások)

Megtiltják a cápauszony felszolgálását Kínában

Állatvédő

A cápauszony nagy divat Kínában, a tervek szerint azonban három éven belül le fog kerülni a bankettek étlapjáról - legalábbis azokéról, melyeken állami és kormányzati vezetők is részt vesznek.... (0 hozzászólások)

Kólával mentették meg a ritka madár életét

Állatvédő

Kólával mentették meg az életét egy súlyos emésztési gondokkal küzdő fiatal kacagójancsinak (Dacelo novaeguineae) az észak-csehországi Decinben található állatkert gondozói.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés