A turul madár projekt

Állatvédő

Végéhez közeledik az Európai Unió LIFE-Nature alapjának támogatásával létrejött magyar-szlovák kerecsensólyom-védelmi projekt. A 2006-ban indult programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai koordinálása mellett a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság irányította 16 további szervezet közreműködésével. A projekt fő célja a kerecseneket veszélyeztető tényezők jobb megismerése, és azok megszüntetése, csökkentése volt. A projekt eredményeit a szakemberek egy háromnapos nemzetközi konferencia keretében mutatták be Egerben.... (0 hozzászólások)

Kinek a bundáját hordjuk? Vizsgáld meg a prémgallérod!

Állatvédő

Ruhavásárlás szempontjából a tél egyet jelent a melegebb öltözékek beszerzésével. Nem mindegy azonban, hogy milyen alapanyagból készült kabátot vásárolunk... ... (18 hozzászólások)

Madárbarát Advent

Állatvédő

Téli madár oázist alakít ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a budapesti Gödör Klub körüli park területén. Az arra járó érdeklődők eleségből készült díszekkel szépíthetik a közeli fákat, megtanulhatják, hogyan lehet madarat hajtogatni papírból... ... (0 hozzászólások)

Re: Óvakodj a vadásztól!

Állatvédő

Óvakodj a vadásztól c. cikkünk miatt kaptunk hideget és meleget is... Ezért úgy gondoltunk megkérdezünk valakit, aki liberálisan vélekedik a témáról! ... (5 hozzászólások)

Vessünk véget az állatkínzásoknak!

Állatvédő

Bántalmazott, megkínzott, rövid láncon vashordóhoz kötött kutyák, éheztetett gazdasági állatok, az utakon elütött, és sorsukra hagyott kutyák és macskák, ezek mindennapos esetek hazánkban. ... (1 hozzászólások)

Hogyan előzzük meg az állatkínzást?

Állatvédő

Az emberek végtelenül sokat bántalmazzák az állatokat. A továbbiakban megtudhatod, hogyan segíthetsz az állatkínzás megelőzésében. Az állat is élőlény, de sajnos nem minden ember tekinti annak. ... (0 hozzászólások)

Kutya hidegben mit tegyek?

Állatvédő

A kemény hideg ránk, járókelőkre is embert próbálóan hat, nemhogy a körülöttünk szabadban élő állatokra. Az Orpheus Egyesület ad néhány tippet, hogy ilyen hidegben mi a teendőnk. ... (2 hozzászólások)

Bűnhődjenek az állatkínzók!

Állatvédő

Fél évi fogházbüntetésre ítélt egy állatkínzót a Fővárosi Bíróság szerdán, másodfokon, megváltoztatva az első fokú bíróság enyhébb ítéletét.... (0 hozzászólások)

Ébrednek a denevérek (Chiroptera)

Állatvédő

Az urbanizált közeghez alkalmazkodó denevér ősszel a téli álmát gyakran lakásunk, házunk közvetlen közelébe vándorolva kezdte meg. ... (2 hozzászólások)

A párzási időszakban elmegy az állat esze?

Állatvédő

Minden év tavaszodó időszaka társállataink számára (pl. kutyák, macskák) egyet jelent a párzási időszakkal. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés