- -

Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten

Állatvédő

A 18. születésnapját ünneplő Rex Alapítvány élménydús programokkal várja a kicsiket, a nagyokat és nem utolsó sorban az igazi ünnepelteket –az állatokat-, hogy együtt ünnepeljenek Állatok Világnapján az újpesti Állatszigeten. Az egész napos családi rendezvényre október első szombatján kerül sor, melyen állatbemutatók, gyermek programok, állatsimogató, kiállítások és koncertek szórakoztatják a látogatókat.... (0 hozzászólások)

Spániel szaporítótelep Hatvanban

Állatvédő

2010. szeptember 15-én Hatvanban 16 spánielt hoztak el állatvédők egy magánházból. Szeptember 10-én bejelentésre a Polgármesteri Hivataltól, valamint a helyi illetőségű Kutyaszív Alapítványtól (www.kutyasziv.hu) Rudas Aranka helyszíni szemlét tartott, ahol megdöbbentő állapotokat tapasztaltak.... (0 hozzászólások)

Segélykoncert az állatokért 2010

Állatvédő

2010. szeptember 18-án, szombaton második alkalommal kerül megrendezésre a NOÉ Állatotthon Alapítvány szervezésében a SEGÉLYKONCERT az állatokért egész napos családi rendezvény.... (0 hozzászólások)

100 mesterséges fecskefészket helyezett ki a Borsodi Sörgyár

Állatvédő

Amint azt ez a példa is mutatja, nem lanyhul a példaértékű társadalmi összefogás a 2010-es év madaraiért - a fecskékért. A lakosság mellett egyre több intézmény és cég is bekapcsolódik az elmúlt évtizedben átlagosan 46%-os állománycsökkenést elszenvedő madarak védelmébe.... (0 hozzászólások)

Elkezdődött a kék vércsék őszi gyülekezése

Állatvédő

A szakembereken kívül eddig csak kevesen lehettek szemtanúi Európa egyik legszokatlanabb őszi vonulási eseményének - az akár több ezer (!) kék vércse együtt éjszakázó csapatainak esti behúzásának. ... (0 hozzászólások)

Fejletlen gólyafiókák maradhatnak itthon - kérjük, Ön is segítsen!

Állatvédő

Amint arról korábban beszámoltunk, a júniusi hideg, esős időjárás miatt a fehér gólyák 30% körüli költési sikert érnek csak el idén. Ennél nagyobb is lehet azonban a baj, mivel sok gólya az első fészekalj pusztulása után pótköltésbe kezdett, és ezek megkésett fiókái túl fiatalok ahhoz, hogy a szülőkkel elhagyják a fészket a napokban kezdődő vonuláson. Ezért könnyen előfordulhat, hogy országszerte akár jelentős számú itthon maradó gólyafiókáról kell gondoskodnia a természetvédelmi hálózatnak! Ennek mértéke az Ön segítségével a következő hetekben derül ki. ... (0 hozzászólások)

Hírt kaptunk az örökbeadott gólyafiókáról!

Állatvédő

Amint arról korábban beszámoltunk, miután domonyi fészkénél lelőtték az egyik fehér gólya szülőt, az “elárvult” tojások közül egy kikelt a Börzsöny Alapítvány keltetőjében. A fióka két és fél hetes korában egy kiskunlacházi fészekbe került egyedül maradt új testvére mellé. ... (0 hozzászólások)

Fecskementősök

Állatvédő

Idén nyáron szokatlan fecske problémáról érkezett bejelentés az MME központi irodájába a kecskeméti mentőállomásról. Ennek garázsában számos fecskepár épített fészket, és a potyogó ürülék a várakozó mentőautókat folyamatosan beszennyezi. ... (0 hozzászólások)

Kirepülés előtt a webkamerás füsti fecske fészekalj - nézze meg őket Ön is élőben!

Állatvédő

A kedvezőtlen időjárás ellenére már a második fészekalj fiókái nevelődnek a Nyíregyháza-Sóstói Múzeumfalu webkamerás füsti fecske fészkében. A négy tegnap meggyűrűzött fióka várhatóan a hét vége felé repül ki, ezért ezek utolsó napok arra, hogy az idei nyáron élő egyenesben kövessük nyomon a fészek életét. ... (0 hozzászólások)

Bagolyvártól a fotólesig - Bővíti szolgáltatásait a hortobágyi Madárpark

Állatvédő

A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek eredményeként augusztus végére megújul a hortobágyi Magárpark. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés