A legveszélyeztetettebb állatfajok

Állatvédő

A legveszélyeztetettebb állatfajok sora egyre inkább növekedik. Egyre több állat felkerül erre a vörös listára, mivel az emberek folytatják kegyetlen hadjáratukat jólétük megteremtése érdekében, nem törődve az állatokkal. ... (0 hozzászólások)

A kánikulában létfontosságú a madarak itatása!

Állatvédő

Az embert próbáló hőségben belegondolni is rossz, milyen nehéz lehet a sorsa az izzadni nem tudó, a magukat csak lihegéssel hűteni képes madaraknak (és kutyáknak)! Éppen ezért nagyon fontos, hogy a kánikulában a települési madarak is folyamatosan hozzáférjen a vízhez - mondjuk a Madárbarát kerti itatókban.... (0 hozzászólások)

Sajtóközlemény - KUTYASZAPORÍTÓ TELEPET REJT AZ ERDŐ

Állatvédő

A NOÉ Állatotthon Alapítvány és a német RTL televízió közös nyomozása eredményeképpen újabb illegális kutyaszaporító telepet sikerült lebuktatni és részben felszámolni. A most felfedezett szaporító telep korábban már ismert volt az érintett hatóságok előtt, onnan néhány éve már foglaltak le kutyákat, de akkor az érvényes oltási könyvek utólagos bemutatásával az ügy lezárult, a kutyákat a telep üzemeltetői visszakapták. ... (1 hozzászólások)

„Állati” fesztivál a nyíregyházi bujtosi városligetben

Állatvédő

Szervezetünk 2000. novemberben alakult Nyíregyházán. Az első években feleslegessé vált állatok kiközvetítésével foglalkoztunk, majd kis szünet után, idén új tagokkal bővülve folytatjuk tevékenységünket. Célunk a gazdátlan és altatásra ítélt állatok mentése, örökbe adása. ... (1 hozzászólások)

Koncert az árvízben bajbajutott kutyák számára

Állatvédő

Az árvíz miatt nem csupán az emberek, de a kutyák is fedél nélkül maradtak. Sok ezer állat sorsa vált tragikussá, amikor a víz elöntötte a házakat, és vele együtt a gazdátlan állatokat befogadó menhelyeket is. Az otthon nélkül maradt családok, ideiglenes szállásaikra sem vihették magukkal hűséges kutyáikat. ... (2 hozzászólások)

A papagáj már nem kritikusan veszélyeztetett madárfaj

Állatvédő

Amerikai, kolumbiai és spanyol természetvédelmi csoportok bejelentették, hogy a sárga fülű papagáj felkerült a kritikusan veszélyeztetett állatfajok besorolásból a veszélyeztetett állatfajok közé. ... (0 hozzászólások)

Miért veszélyezettek a hópárducok?

Állatvédő

A hópárducok nagy, erős állatok, amelyek Ázsia hegyvidéki területeinek lakói. Sajnos manapság komoly küzdelmet vívnak fennmaradásukért. Nemcsak vadásznak rájuk, hanem természetes táplálékforrásaiktól is megfosztják őket. ... (0 hozzászólások)

Tiltakoznak az állatvédők

Állatvédő

A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja indokolás nélkül megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését - holott 2004 óta ennek soha nem volt akadálya. A fotózás révén évente ezernyi kutya menekült meg a haláltól. Most 22 állatvédő szervezet tiltakozik a döntés ellen. ... (0 hozzászólások)

Állatbarát Jótékonysági Vásár

Állatvédő

A Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg interaktív Állatbarát Jótékonysági Vásárát 2010. június 13-án vasárnap, 10-17 óra között Budapesten, a XI. kerületi Fővárosi Művelődési Házban (Budapest, XI. Fehérvári út 47.). ... (0 hozzászólások)

Elaltatásra ítélt kutyák megmentőt keresnek!

Állatvédő

A budaörsi állatmenhelyen 5 kutyát altatnak el, ha szombat délig nem jelentkeznek értük. Kérünk mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen! A részletekért olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés