Fecskementősök

Állatvédő

Idén nyáron szokatlan fecske problémáról érkezett bejelentés az MME központi irodájába a kecskeméti mentőállomásról. Ennek garázsában számos fecskepár épített fészket, és a potyogó ürülék a várakozó mentőautókat folyamatosan beszennyezi. ... (0 hozzászólások)

Kirepülés előtt a webkamerás füsti fecske fészekalj - nézze meg őket Ön is élőben!

Állatvédő

A kedvezőtlen időjárás ellenére már a második fészekalj fiókái nevelődnek a Nyíregyháza-Sóstói Múzeumfalu webkamerás füsti fecske fészkében. A négy tegnap meggyűrűzött fióka várhatóan a hét vége felé repül ki, ezért ezek utolsó napok arra, hogy az idei nyáron élő egyenesben kövessük nyomon a fészek életét. ... (0 hozzászólások)

Bagolyvártól a fotólesig - Bővíti szolgáltatásait a hortobágyi Madárpark

Állatvédő

A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek eredményeként augusztus végére megújul a hortobágyi Magárpark. ... (0 hozzászólások)

A legveszélyeztetettebb állatfajok

Állatvédő

A legveszélyeztetettebb állatfajok sora egyre inkább növekedik. Egyre több állat felkerül erre a vörös listára, mivel az emberek folytatják kegyetlen hadjáratukat jólétük megteremtése érdekében, nem törődve az állatokkal. ... (0 hozzászólások)

A kánikulában létfontosságú a madarak itatása!

Állatvédő

Az embert próbáló hőségben belegondolni is rossz, milyen nehéz lehet a sorsa az izzadni nem tudó, a magukat csak lihegéssel hűteni képes madaraknak (és kutyáknak)! Éppen ezért nagyon fontos, hogy a kánikulában a települési madarak is folyamatosan hozzáférjen a vízhez - mondjuk a Madárbarát kerti itatókban.... (0 hozzászólások)

Sajtóközlemény - KUTYASZAPORÍTÓ TELEPET REJT AZ ERDŐ

Állatvédő

A NOÉ Állatotthon Alapítvány és a német RTL televízió közös nyomozása eredményeképpen újabb illegális kutyaszaporító telepet sikerült lebuktatni és részben felszámolni. A most felfedezett szaporító telep korábban már ismert volt az érintett hatóságok előtt, onnan néhány éve már foglaltak le kutyákat, de akkor az érvényes oltási könyvek utólagos bemutatásával az ügy lezárult, a kutyákat a telep üzemeltetői visszakapták. ... (1 hozzászólások)

„Állati” fesztivál a nyíregyházi bujtosi városligetben

Állatvédő

Szervezetünk 2000. novemberben alakult Nyíregyházán. Az első években feleslegessé vált állatok kiközvetítésével foglalkoztunk, majd kis szünet után, idén új tagokkal bővülve folytatjuk tevékenységünket. Célunk a gazdátlan és altatásra ítélt állatok mentése, örökbe adása. ... (1 hozzászólások)

Koncert az árvízben bajbajutott kutyák számára

Állatvédő

Az árvíz miatt nem csupán az emberek, de a kutyák is fedél nélkül maradtak. Sok ezer állat sorsa vált tragikussá, amikor a víz elöntötte a házakat, és vele együtt a gazdátlan állatokat befogadó menhelyeket is. Az otthon nélkül maradt családok, ideiglenes szállásaikra sem vihették magukkal hűséges kutyáikat. ... (2 hozzászólások)

A papagáj már nem kritikusan veszélyeztetett madárfaj

Állatvédő

Amerikai, kolumbiai és spanyol természetvédelmi csoportok bejelentették, hogy a sárga fülű papagáj felkerült a kritikusan veszélyeztetett állatfajok besorolásból a veszélyeztetett állatfajok közé. ... (0 hozzászólások)

Miért veszélyezettek a hópárducok?

Állatvédő

A hópárducok nagy, erős állatok, amelyek Ázsia hegyvidéki területeinek lakói. Sajnos manapság komoly küzdelmet vívnak fennmaradásukért. Nemcsak vadásznak rájuk, hanem természetes táplálékforrásaiktól is megfosztják őket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés