Háziállatok daganatos betegségeinek gyógyítása

Állat és ember

A mindenki által rettegett kór, a daganatos megbetegedés sajnos ugyanúgy sújtja állatainkat, ahogy minket, embereket is. A kutyák és a macskák esetében a daganatos elváltozások általában 7-8 éves kortól jelentkeznek, megjelenésük az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá válik. ... (0 hozzászólások)

Veszélyben a szumátrai orángutánok

Állatvédő

A szumátrai orángután fennmaradása veszélybe került. Az öreg, vagy túl nagyra nőtt egyedeket gyakran nem tartják tovább háziállatként, számukra a természetvédők rehabilitációs központokat hoztak létre. ... (0 hozzászólások)

Kutyaszorító: a hazai kóborállat problémáról

Állatvédő

Az állatok tartásával kapcsolatos legalapvetőbb ismeretek hiánya gyakran konfliktusok és szomorú tragédiák forrása, így a megunt kedvencek nemritkán menhelyekre, gyepmesteri telepekre vagy az utcára kerülnek. ... (0 hozzászólások)

Az állatvédelem aktuális kérdései: állatkínzás, állatrendőrség és rehabilitáció

Állatvédő

Az állatok minden korban meghatározó szerepet töltöttek be életünkben. Fogyasztói társadalmunk száguldó embere igen messze került tőlük, és ez az emberi kapcsolatok eltorzulásában is megnyilvánuló egyre súlyosabb következményekkel jár. ... (2 hozzászólások)

Cápauszony leves - milyen áron?

Állatvédő

Az Európai Unió is felismerte, hogy a járulékos halászat és a cápauszony-kereslet a kihalás szélére juttatta a cápafajok egyharmadát. ... (0 hozzászólások)

Celeb-csivava az örök vadászmezőkre távozott

Állat és ember

Loki, Mickey Rourke csivavája 17 éves korában az örök vadászmezőkre távozott. Rourke-nak nélküle kell megjelennie az Oscar-gálán. ... (0 hozzászólások)

Illegális sípályák veszélyeztetik Európa legnagyobb barnamedve-, hiúz- és farkas-populációját

Állatvédő

A síparadicsomok felépítése, az utak és infrastruktúra kialakítása az élőhelyek feldarabolásával, megszűnésével jár.... (0 hozzászólások)

Sztárok meghökkentő házikedvencei

Állat és ember

Egyes sztárok csak kedvtelésből, mások csak a divat miatt, míg néhányan valóban szeretetből tartanak állatokat. Nézd meg Őket magadnak! ... (5 hozzászólások)

A Zöld Zebra kedvezményes ivartalanítási akciót szervez!

Állatvédő

Az akció 2010.01.25-től 2010.03.14-ig tart. Legyél Te is Felelős Állattartó, hozd el az állatod! ... (2 hozzászólások)

Kutyát sétáltatni tilos?

Állatvédő

Miért tiltja tábla egyes helyeken a kutyasétáltatást? Mi történik, ha a gazdit mégis rajtakapják? Ha tiltás van, miért nincs sétáltatásra kijelölt terület? Jó lenne megtudni! ... (3 hozzászólások)

Bejelentkezés