Török angóra cica, az ősi különlegesség

Macskafajták

A perzsa macskát és a török angórát gyakran összetévesztik egymással. Tény, hogy a két különböző fajta lényegében több évszázaddal ezelőtt keletkezett.... (4 hozzászólások)

Birman macska, a szent templommacska

Macskafajták

Az ősi legenda szerint a birman egy kék szemű istennőtől, Cun Kiang Szetől származik. Intelligens, gyöngéd, de szerfelett bohókás természetű macska. ... (18 hozzászólások)

Cári méltóság: az orosz kék macska

Macskafajták

Az orosz kék macska valószínűleg az oroszországi Arhangelszkből származik; angol tengerészek vihették át a szigetországba. A múlt században még "arhangelszki kék" volt a neve. ... (19 hozzászólások)

Skót lógófülű macska (Scottish fold)

Macskafajták

A skót lógófülű macska vadonatúj, ám mégis régi keletű fajta. Régebbi természettudományos leírások emlegetnek bizonyos lógófülű cicákat, amelyeket Kínában fedeztek fel. ... (7 hozzászólások)

Perzsa cica vagy angóra: nem csak a hosszú szőr teszi a macskát

Macskafajták

Körülbelül 500 esztendeje ismerik a hosszú szőrű macskákat, eredetük azonban homályba vész. Eredetileg két típusuk létezett: a Perzsiában (ma: Irán) kialakult perzsa macska és a Törökországból származó angóra. ... (24 hozzászólások)

Bicolor perzsa macska

Macskafajták

Csak 1955-ben ismerték el a bicolor perzsa macskát önálló fajtaként, s az eltelt évtizedek alatt több érdekes és szép színváltozatot (kék-fehér, fekete-fehér, krém-fehér, vörös-fehér) sikerült kialakítani. ... (6 hozzászólások)

A kaliforniai pöttyös macska (California Spangled Cat) profilja - 2. rész

Macskafajták

A  kaliforniai pöttyös macska foltjai lehetnek szögletes, kerek, ovális  vagy háromszög alakúak. Ez a macskafajta cirmos csíkokat hord a fején, nyakán és  a lábán.... (0 hozzászólások)

A kaliforniai pöttyös macska (California Spangled Cat) profilja - 1. rész

Macskafajták

A kaliforniai pöttyös macska kifejezetten azért volt tenyésztve, hogy leutánozza az olyan pöttyös vadmacskák kinézetét mint a leopárd vagy a párduc.A kaliforniai pöttyös macska, habár még mindig nagyon ritka, egy ígéretes jövő elé néz. Ez az egyedi macska nem szokványos történelemmel rendelkezik, amely megkülönbözteti más macskafajtáktól.... (0 hozzászólások)

Gyakori szőrszínek cicáknál

Macskafajták

Sokféle mintázatú és színű macska letezik a világon, a következőkben pedig bemutatjuk a legelterjedtebbeket.... (0 hozzászólások)

A tiffany/chantilly cicával kapcsolatos kérdések és válaszok

Macskafajták

Ez a cikk a tiffany (Chantilly vagy Longhaired Burmilla) macskafajtával kapcsolatos gyakori kérdéseket és válaszokat foglalja össze.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés