Hogyan etessük és itassuk a szakállas agámát (Pogona minor)?

Hüllő fajok

A szakállas agáma akár egy évtizedig is elélhet, ha egyszerű és egészséges táplálékot kap. Ez a cikk részletes etetési útmutatást ad a fiatal és idős szakállasok számára. ... (0 hozzászólások)

A zöld leguán (Iguana iguana)

Hüllő fajok

A zöld leguán igen nagy termetű hüllő, épp olyan könnyedén mászik fára, mint ahogy úszik, és a macskához hasonlóan (szinte) mindig talpra esik. ... (1 hozzászólások)

A leopárdgekkó terráriuma

Hüllő fajok

A leopárdgekkó a legkönnyebben tartható gyíkok közé tartozik, amelyről a fiatal hüllőbarátok is viszonylag könnyen gondoskodni tudnak. Egy számára kényelmes terrárium berendezése sem túl nehéz. ... (0 hozzászólások)

Érdekességek vízi- és szárazföldi teknősökről

Hüllő fajok

A teknősök több, mint 200 millió éve léteznek a Földön, megelőzve az emlősöket, a madarakat, a krokodilokat, a kígyókat, és még a gyíkokat is a fejlődésben. Lássunk néhány érdekes tényt a páncélos állatokkal kapcsolatban! ... (0 hozzászólások)

Schlegel-lándzsakígyó (Bothriechis schlegelii)

Hüllő fajok

Nem túl sok olyan kígyófaj létezik, mely olyan változatos színben és mintában díszelegne, mint a lándzsakígyó. A lándzsakígyók mérgező állatok, és tisztelettel kell bánni velük. A Schlegel-lándzsakígyó közepes méretű, fán élő vipera. ... (0 hozzászólások)

Fiú lesz, vagy lány? A gyíkoknál ez nem kérdés!

Hüllő fajok

A gyíkok szaporodása azon a tényen alapszik, hogy minél nagyobb méretekkel rendelkezik a hím, annál vonzóbb a nőstények számára. A nőstény gyíkok ennél fogva szívesebben kelletik magukat az alfa hímek környékén, mint a nyeszlett felhozatal előtt. ... (0 hozzászólások)

Páncélos seltopuzik, a terrárium különlegessége

Hüllő fajok

Első ránézésre kígyónak tűnik, pedig a páncélos seltopuzik valójában lábatlan gyík. Terráriumi tartása könnyű, mert könnyen megszelídíthető, nem harapós és kézből is elfogadja az eledelt... (2 hozzászólások)

A zöld fűsikló érzékeny és félénk

Hüllő fajok

A siklók kicsik, fürgék és ártalmatlanok. Egyesek szerint excentrikusságnak számít ilyen kisállatot tartani, mások viszont nem tudnák leélni az életüket négylábú állat mellett. A zöld fűsikló egy ideális háziállat lehet azoknak, akik szeretik a hüllőket. ... (0 hozzászólások)

A haragos sikló nem mérges, de harap

Hüllő fajok

Közeleg a tavasz, hamarosan tárt karokkal várnak bennünket a Budai-hegység...és a kövek mélyén rejtőző haragos siklók. Harapása nem veszélyes, de fájdalmas. ... (0 hozzászólások)

Hüllő kisokos: a kígyók eredete, evolúciója, leírása

Hüllő fajok

A kígyók nem tudnak pislogni, mert az alsó és felső szemhéjuk összenőtt. Csak foltokban látnak, ezért az összetett mozgást nem érzékelik. A kígyók legfontosabb érzékszerve a szaglás.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés