Hogyan rendezzük be a szakállas agáma (Pogona barbata) terráriumát?

Hüllő fajok

A szakállas agámák csodálatos háziállatok, kezelhetőek és könnyű rájuk vigyázni. A megfelelő élettér berendezése biztonságban és egészségben tartja a kis agámát.... (0 hozzászólások)

Tejkígyók és királysiklók

Hüllő fajok

A királysiklók és tejkígyók népszerű házikedvence részben színezetük miatt, részben azért mert viszonylag könnyű gondjukat viselni.... (0 hozzászólások)

A tudósok új afrikai gekkófajokat találtak

Hüllő fajok

Amerikai tudósok azt állítják, hogy új gekkó fajokat azonosítottak a Nyugat Afrikai őserdőben. A Kalifornia- Berkeley egyetem kutatói szerint a Hemidactylus fasciatus gekkónak négy fajtája van, mely a kontinens mentén az erdő különböző részein található Sierra Leone partjától Kongóig.... (0 hozzászólások)

A szakállas agáma adeno vírusos megbetegedése

Hüllő fajok

A szakállas agáma adenovírusos megfertőződése igen súlyos probléma. Úgy tűnik, hogy ez a vírus súlyos máj és bélgyulladást okozhat, de akár halálhoz is vezethet. ... (1 hozzászólások)

A szarvas csörgőkígyó (Crotalus cerastes)

Hüllő fajok

A szarvas csörgőkígyó (Crotalus cerastes) nevét a természetes környezetében, vagyis a sivatagi homokban tett kúszó mozgásáról kapta, de ezenkívül számos más jellegzetes tulajdonsággal is rendelkezik. ... (0 hozzászólások)

Tippek unkatartóknak

Hüllő fajok

Csak nem éppen arra gondolsz, hogy meg kellene vásárolnod azt a kis bájos tűzhasú unkát, amit az elmúlt hétvégén láttál a kisállat kereskedésben?... (0 hozzászólások)

A fekete teknős vagy szenes teknős (Geochelone carbonaria)

Hüllő fajok

A fekete teknős vagy szenesteknős az egyik legnépszerűbb teknősfaj az amerikai háziállat-kereskedésben. Ezek a társas lények barátságos és fura természetükről, az emberekhez való kötődésükről és kis méretükről híresek. ... (0 hozzászólások)

Húgykő problémák teknősöknél

Hüllő fajok

Becslések szerint az állatklinikára látogatott teknősök mintegy 10%-ának húgyköve van. Ezeket általában rutin vizsgálatok során illetve fizikai vizsgálatok során derülnek ki, mikor az állatokat más problémák miatt hozták el és a gazdájuk nem is tudott róla, hogy a teknősnek köve volt.... (0 hozzászólások)

A hidasgyík vagy tuatara (Sphenodon punctatus)

Hüllő fajok

A tuatara egy ritka, szokatlan és védett hüllő, melyet nem tartanak hobbiállatként, és csak Új-Zéland partjainál lévő szigeteken található. A tuatara szó, amely a maoriból származik, arra a tarajra utal, mely ennek a sárkány-szerű hüllőnek a hátát díszíti.... (0 hozzászólások)

A legjobb kaméleon-eledelek

Hüllő fajok

Szórakoztató dolog a kaméleonokat nézni és ugyancsak szórakoztató az a képességük, amelynek segítségével folyamatosan változtatják a színüket, amikor veszélyben érzik magukat. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés