Mit tehetsz azért, hogy a tűzhasú unkád otthon érezze magát?

Hüllő fajok

Csak nem éppen arra gondolsz, hogy meg kellene vásárolnod azt a kis bájos tűzhasú unkát, amit az elmúlt hétvégén láttál a kisállat kereskedésben? ... (0 hozzászólások)

A kígyók titokzatos globális hanyatlása

Hüllő fajok

. Egy átfogó tanulmány szerint a kígyók száma világszerte csökken. Kutatók nyolc fajtát felölelő tizenhét kígyópopulációt vizsgáltak az elmúlt néhány évtizedben, és úgy találták, hogy számuk kritikusan lecsökkent.... (1 hozzászólások)

A gila vagy viperagyík (Heloderma suspectum)

Hüllő fajok

A gila vagy viperagyík az Egyesült Államok legnagyobb szárazföldi gyíkja, mely Délnyugat-USA-ban és Északnyugat-Mexikóban honos, meg lehet őt találni a sivatagban és a mérsékelten száraz jellegű területeken egyaránt, kövek alatt, odúkban és lyukakban. ... (0 hozzászólások)

Sima házi gekkó (Hemidactylus frenatus)

Hüllő fajok

Egy kifejlett példány eléri a 8-13 centiméter hosszúságot (ez az összhossza). Színük a sötétebb vagy világosabb, foltos sárgás barna árnyalattól, egészen a halvány szürkés-fehérig váltakozik; éjjel gyakran még halványabbnak tűnnek Különleges lábujj párnácskákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy könnyedén mozogjanak a függőleges felületeken, valamint fejjel lefelé is. ... (0 hozzászólások)

Új-kaledóniai vitorlásgekkó (Rhacodactylus ciliatus)

Hüllő fajok

Egy kifejlett példány eléri a 18-23 centiméter hosszúságot (beleértve a farkát is). Színskálája és mintázata igen változatos. A csipkés szélű taraja után kapta nevét, amely a szemeitől, egészen a nyakáig és a hátáig húzódik. Különleges lábujj-párnácskákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy könnyedén mozogjon a függőleges felületeken. ... (1 hozzászólások)

A kaméleon (Chamaeleon) A-vitamin hiánya

Hüllő fajok

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami a szervezet zsírszöveteiben raktározódik el. Az A-vitamin szükséges a bőr, a nyálkahártyák, a szem recehártya, az izmok, a fogak és más szövetek egészségben tartásához. ... (0 hozzászólások)

A leopárdgekkó (Eublepharis macularius) tartása

Hüllő fajok

Egy akvárium vagy egy terrárium a legideálisabb hely a leopárd gekkó otthonának kialakításra. Az üveg terráriumok bárkinek a rendelkezésére állnak és viszonylag olcsók. Egy 60x50 alapterületű terrárium, már megfelel 2-3 gekkó számára. Ne tarts két, vagy több hímpéldányt egy helyen. Harcolni fognak egymással. Jó, ha a terrárium tetejét lefeded. Így a gekkó nem tud majd megszökni és a ház többi állata sem tud a közelébe férkőzni. ... (1 hozzászólások)

A mexikói axolotl (Ambystoma mexicanum)

Hüllő fajok

A mexikói axolotl (Ambystoma mexicanum) egy hosszú, henger alakú szalamandra, mely hossza a 30 cm-t is elérheti. Tudj meg még többet erről az érdekes és egzotikus kétéltűről. ... (0 hozzászólások)

A burmai piton (Python molurus bivittatus)

Hüllő fajok

Kétszer is gondoljuk át, mielőtt egy burmai piton beszerzésére adnánk a fejünk. Ez a kígyófaj nem gyerekjáték! ... (0 hozzászólások)

Teknősök veszélyeztetik a természetes élőhelyeket

Hüllő fajok

Azok a szárazföldi és vízi teknősök, amelyeket csatornákba, tavakba dobnak, veszélyeztetik más állatok természetes élőhelyét és betegségeket terjesztenek. Az Egyesült Királyságban ez már olyan szintű problémát jelent, hogy a brit állatorvosok az egzotikus állatok importjának leállítását követelik. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés