Újabb hallássérült-segítő kutyák állhatnak munkába Magyarországon

Állat és ember

Hosszú felkészülés után sikeres hangjelző kutya vizsgát tett Borzas, a labradoodle és Süti a tibeti terrier, a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület által kiképzett két hallássérült-segítő kutya Budapesten, így jelenleg öt "hallókutya" segíti hivatalos minősítéssel hallássérült gazdája életét.... (0 hozzászólások)

A legaranyosabb karácsonyi állatos képek

Állat és ember

Karácsonykor sok gazdi kényszert érez, hogy valamilyen díszt kutyája vagy macskája, netán nyuszija vagy hörcsöge fejére biggyesszen. Nincs is ezzel semmi baj, amíg az állat is élvezi... Összegyűjtöttünk pár cuki fotót, nézzétek!... (0 hozzászólások)

Ne ajándékozz állatot karácsonyra!

Állat és ember

Karácsony közeledtével sokakban felmerül a gondolat, hogy gyermeküknek, családtagjuknak, barátjuknak kutyát, macskát, esetleg más kisállatot ajándékozzanak.... (0 hozzászólások)

A kutyák gazdáik ásítását együttérzésből utánozzák

Állat és ember

A kutyák gazdáik ásítását együttérzésből utánozzák - fedezték fel svéd kutatók.... (0 hozzászólások)

A vakvezető kutyával közlekedők is segítségre szorulnak

Állat és ember

A kutyák színtévesztők és nem lehet megtanítani őket a számok felismerésére, éppen ezért a vakvezető kutyával közlekedő látássérülteknek is szükségük van a járókelők segítségére például ahhoz, hogy a helyes buszra szálljanak fel, vagy átkeljenek a zebrán - hívta fel a figyelmet a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a Fehér bot világnapja alkalmából.... (0 hozzászólások)

Tacskó és vizsla falinaptár 2013

Állat és ember

Tavaly sok-sok boldog vizslatulajdonos javaslatára a Futrinka Egyesület elkészítette az első Vizslás falinaptárat! A nagy sikerre való tekintettel készítettünk hát 2013-as tacskós, vizslás naptárat is! :)... (0 hozzászólások)

Az oroszlánok szerelmese - Hazánkban tölti nyugdíjas éveit a hollywoodi állatidomár

Állat és ember

A Távol Afrikától című filmhez oroszlánokat és kutyákat idomított, a cserfes kismalacról szóló Babe második részében a csimpánz családot tanította be, Francis Ford Coppola Drakulájában állatgondozóként is szerepelt. Filmes emlékeit idézte föl.... (0 hozzászólások)

Új gyógyszerek készülhetnek hüllőméregből

Állat és ember

Egyes hüllők mérgét már most is használják gyógyszerek előállítására, de közvetlen emberi alkalmazásra általában halálosak ezek a vegyületek. A kígyók és gyíkok "újrahasznosított" toxinja azonban biztonságos lehet - állítják liverpooli kutatók.... (0 hozzászólások)

Hat éve őrzi gazdája sírját egy németjuhász

Állat és ember

Hat éve őrzi hűségesen gazdája sírját egy németjuhász kutya Argentínában, pedig csupán egyetlen esztendőt élt vele.... (0 hozzászólások)

Kutya lőtte meg gazdáját

Állat és ember

Kutyája lőtt meg egy vadászt Franciaországban olyan súlyosan megsebesítve, hogy a férfi jobb kezét amputálni kellett.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés