Március végéig még pótolhatók a „levert” fecskefészkek

Állatvédő

Március végéig még természetvédelmi károkozás nélkül eltávolíthatók és mesterséges fészkekkel pótolhatók a házfelújításokat akadályozó fecskefészkek, áprilistól azonban tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése. ... (0 hozzászólások)

Lótetemet találtak Ráckevén

Állatvédő

Az elmúlt hétvégén, szombaton, alapítványunkhoz érkezett egy bejelentés, mely alapján azonnal kimentünk Ráckevére, egy erdős külterületre. A bejelentő elmondta, hogy lótetem fekszik egy fához kikötve, fagyott állapotban.... (0 hozzászólások)

Adó 1%: az állatok idén is várják a segítséget!

Állatvédő

Ha még nem döntötted el, mit csinálj adód egy százalékával, akkor itt a remek alkalom, hogy rendelkezz felőle! Ajánlunk néhány állatos alapítványt, akiknek jól jönne a felajánlás. ... (0 hozzászólások)

Véget ért a VIII. Országos Sasszinkron

Állatvédő

Az idei felmérés mintegy 10 ezer km2-t érintett, amely lefedte a legjelentősebb sastelelőhelyeket, így a nálunk telelő állomány nagy részét sikerült számba venni. ... (0 hozzászólások)

Csak egy autogramm

Állatvédő

Valóban csak ennyi lenne? A Futrinka Egyesület bebizonyítja, hogy nem! Több ismert sztár állt amellé a kezdeményezés mellé, melyet a magyar vizsla, a német dog és a tacskó hivatalos fajtamentőjeként működő, de esélytelen keverékeket is mentő állatvédő szervezet indított annak érdekében, hogy mentési munkájához támogatást kaphasson úgy, hogy közben mégis ad valamit.... (0 hozzászólások)

Ismét havazik, gondoljunk a verebekre is!

Állatvédő

A meteorológiai előrejelzések szerint ismét számottevő havazásra számíthatunk itthon, így felértékelődik a madáretetés jelentősége. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szeretne eloszlatni néhány tévhitet a verebekkel kapcsolatban, amelyekre sokan agresszív, túlszaporodott fajként tekintenek.... (0 hozzászólások)

Pedigree Örökbefogadási Program 2011

Állatvédő

A tatabányai Tappancs lett az ország kedvenc menhelye a Facebook szavazás második fordulójában – Több mint 1000 kg eledel adományt kaptak a tatabányaiak, a szavazás pedig folytatódik.... (0 hozzászólások)

Túlszaporodott cicák tizedelik a madarakat

Állatvédő

Védett madarak százezrei esnek a hazánkban a túlszaporodott házi cicák áldozatául. Első hallásra talán jelentéktelen ténynek tűnik, hiszen a madarak mindig is szerepeltek a macskák „étlapján”, azonban a probléma az elmúlt évtizedben súlyos méreteket öltött.... (0 hozzászólások)

Az év madara 2010-ben: az eltűnő madarak nagykövete, a fecske

Állatvédő

A nemzetközi biodiverzitás védelmi évben, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárfajok fogyatkozásának veszélyére hívja fel a figyelmet! A hosszútávú vonuló énekesmadarak között kiemelkedően sok veszélyeztetett faj van, ezek európai állományai az elmúlt 15-20 évben folyamatosan csökkennek. Az MME az eltűnő madarak nagyköveteiként a fecskéket választotta az év madarainak 2010-ben! ... (0 hozzászólások)

Új médiatörvény, avagy vége a videós állatkínzásnak?

Állatvédő

Az elmúlt hetekben sokszor hallhattunk arról, hogy új médiatörvény lép hatályba. 2011-től a hallomásokból realitás lett. Ahány médium és újságíró, annyiféle reakció. A civil szervezetek közül elsősorban azok reagáltak a hírre, akik valamiért nem örülnek a változásnak. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés