No SSO cookie

A hüllő vízért kiált

Gondozás

Igencsak feldobja hüllőkedvencünk mindennapjait, ha a friss vizet ügyesen szervírozzuk számára. Adunk néhány ötletet hozzá. ... (0 hozzászólások)

Ha a hüllőnkkel költözünk

Gondozás

A legtöbb állat személyes sértésnek veszi, ha kilakoltatjuk, bedobozoljuk, és többórás utazásnak tesszük ki. És bosszúból jól megbetegszik. ... (0 hozzászólások)

Itt a kánikula? Sétáltasd a leguánod!

Gondozás

Amikor beköszönt a nyári kánikula, amikor még a vékony pólóban is szenvedünk, akkor nyaláboljuk fel leguánunk, és irány a telek! Ezek ugyanis az állat sétáltatására legalkalmasabb napok. ... (0 hozzászólások)

Kaméleon kényeztetés felsőfokon

Gondozás

Bemutatjuk, hogyan rendezz be egy kaméleonnak szánt nevelő terráriumot, hogy az ideális legyen a kis hüllőnek!... (0 hozzászólások)

Milyen eszközökre lesz szükségünk kaméleon tartáshoz?

Gondozás

Ha már berendeztük a kaméleon nevelő terráriumát, nézzük át milyen kellékekre lesz még szükségünk a nevelés során...... (0 hozzászólások)

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves teknőst

Gondozás

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.... (0 hozzászólások)

Hogyan tápláljuk a vörösfülű ékszerteknőst helyesen?

Gondozás

Manapság egyre többen tartanak vörösfülű ékszerteknőst (Trachemys scripta) házi kedvencként és sajnos, egyre többen betegszenek meg közülük a helytelen táplálás következtében.... (8 hozzászólások)

Hüllők mesterséges etetése

Gondozás

A hüllők táplálkozás szempontjából három csoportra oszthatók: növényevők, mindenevők, ragadozók. A mesterséges etetés során mindig az adott faj természetes étkezési szokásait kell figyelembe venni.... (0 hozzászólások)

Hogyan teleltessük hüllőinket?

Gondozás

Természetes élőhelyeiken a mérsékelt égövi hüllő fajok a téli időszakot egy nyugalmi állapotban vészelik át, amit hibernációnak nevezünk. Ilyenkor életfolyamataik lelassulnak.... (0 hozzászólások)

Bevált módszerek az elveszett hüllők megtalálására

Gondozás

Szokás szerint, amikor nem látod a hüllődet sütkérezni egy kövön vagy összetekeredve a búvóhelyén, az első lépés amit tehetsz az, hogy lebontsd a terráriumot. A hüllők gyakran igen leleményesen terráriumuk díszítőelemeit búvóhelynek használják.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés