No SSO cookie

Új gekkófajt fedeztek fel, amely védekezéskor megválik a pikkelyeitől

Hüllő fajok

"Letéphető bőrű" pikkelyes gekkófajt fedeztek fel Madagaszkáron német kutatók... (0 hozzászólások)

Érdekességek a teknősökről

Hüllő fajok

A teknősök már több, mint 200 millió éve élnek a földön. Már az emlősök, madarak, krokodilok kígyók és gyíkok előtt megjelentek a földön. ... (0 hozzászólások)

A megunt teknősök a Feneketlen-tóban landolnak?

Hüllő fajok

A Feneketlen-tó üzemeltetője felkérte a MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályát, hogy segítsen a tóban található idegenhonos teknősfajok egyedeinek eltávolításában. A kifogott teknősök a fővárosi állatkertbe kerülnek.... (0 hozzászólások)

Milyen a jól nevelt görög teknős?

Hüllő fajok

A hazánkban felcseperedő görög teknőcök kevés kivételtől eltekintve magukon hordják a súlyos tartáshibák jegyeit. Torz páncél, papagájcsőr szerű szarukáva, beteg ízületek. A legtöbbjük az ivarérett kort sem éri meg, pedig jól tartani őket ugyanolyan könnyű, mint rosszul.... (0 hozzászólások)

Legnépszerűbb hüllőnk a görögteknős

Hüllő fajok

A ma élő legidősebb teknős 117 éves. Nézzük, hogyan csinálja?... (0 hozzászólások)

A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket

Hüllő fajok

Nemcsak a parton zavarja meg a mesterséges világítás a frissen született tengeri teknősöket, hanem akkor is, ha már elérték a tengert - állapította meg egy új ausztrál kutatás.... (0 hozzászólások)

Megmentették a kihalástól a floridai levesteknősöket

Hüllő fajok

Megmentették a kihalástól a floridai és mexikói közönséges levesteknősöket - jelentette be az Egyesült Államok szövetségi hatósága.... (0 hozzászólások)

2016 év hüllője a kockás sikló

Hüllő fajok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2016 év hüllőjének a kockás siklót választotta.... (0 hozzászólások)

Krokodil lakik egy krétai tóban

Hüllő fajok

Krokodilt láttak egy krétai tó partján, és a hatóságok megerősítették, hogy a róla készült fotók és videofelvételek nem hamisítványok.... (0 hozzászólások)

Kihalás fenyegeti a hüllők közel egyötödét

Hüllő fajok

Kihalás fenyegeti a hüllők közel egyötödét, több fajuk pedig már el is tűnhetett a Föld színéről - állapították meg szakértők, akik felmérésüket a Biological Conservation című lapban ismertették részletesen.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés